fbpx
Skip to main content
vućević

Gradonačelnik Novog Sada prekrečio uvredljive grafite na račun Vučićeve porodice (FOTO)

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP
Vučević je tom prilikom rekao da nije novosadski pisati poruke mržnje i da to zasigurno Novi Sad neće trpeti.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je prekrečio grafite mržnje koji se pojavio na zidu dvorišta Vladičanskog dvora, na mestu gde su se prethodna dva dana okupljali oni koji su učestvovali u protestnoj šetnji.

OPET PRAVE HAOS! Incident na protestu u Beogradu

Ovo je još jedan dokaz da iza protesta stoje političke stranke (FOTO)

Uvredljivi grafiti se odnose na premijera Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

Vučević je tom prilikom rekao da nije novosadski pisati poruke mržnje i da to zasigurno Novi Sad neće trpeti.

- Demokratsko pravo svakog je da slobodno izražava svoj politički stav i mišljenje, da organizuje različite načine političkog delovanja i to niko ne osporava, ali očigledno je da se moramo podsetiti šta su osnove demokratije, a to je da politička većina uvažava stavove političke manjine, ali i da politička manjina mora da prizna odluku većine građana izraženu na izborima - rekao je Vučević.

NE DAJTE DA VAS LAŽU! Evo zašto ovi protesti nisu STUDENTSKI PROTESTI

On je naglasio da ima strah od toga da "poruke sa zidova ne siđu na ulice, da ono što se piše ne počne da se dešava na ulicama i da pozivi na ubistvo i na napade na čije članove porodice sa grafita ne bude nešto što će se čuti na protestima".

- To je nešto što je zabrinjavajuće i što ne može da se toleriše, a ponavljam svako ima pravo da izražava svoj stav i da smatra da je neka politička opcija bolja od druge, izbori su održani građani su odlučili i izabrali i mi moramo dalje da živimo i da radimo - istakao je Vučević.

On je na pitanje novinara da li je otkriveno ko je prekrečio mural koji se nalazio na zidu zgrade preko puta Vladičanskog dvora rekao da još nije otkriveno, ali da je neverovatno da se u isti kontekst može staviti taj mural sa grafitima kojima se poziva na ubistvo ili kojima se psuje nečije dete.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd