Skip to main content
Vladimir Lazarević i Vojislav Koštunica

General Lazarević je pitao vladu DOS-a zašto da se preda Hagu, a čuo je TRI ŠOKANTNA razloga (VIDEO)

Foto: Profimedia
Tamo ga umalo nisu i ubili, a mnogi se živi nisu vratili

General Vladimir Lazarević otkrio je danas da ga je o postojanju optužnice Haškog tribunala protiv njega obavestio predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica krajem 2004. godine.

Gostujući u jutarnjem programu, Lazarević je otkrio da je na sastanku sa Koštunicom shvatio da je država potpuno nezainteresovana za svoje generale i da je upitao tadašnjeg predsednika Vlade "šta to Srbija dobija njegovim isporučenjem".

Odgovor je bio šokantan i pokazuje ili ogromnu perfidnost tadašnjih vlasti ili elementarno nepoznavanje logike. 

1. Manji pritisak na Kosovu i Metohiju

Prvi razlog tadašnjih vlasti za predaju generala Lazarevića predstavlja kontinuitet pogrešne politike prema južnoj srpskoj pokrajini - politike popuštanja. Dakle, "mi ćemo isporukom naših generala privoliti Zapad i Albance da popuste oko Kosova i Metohije!?"

kosovo
Foto: Srbija Danas

Tri godine kasnije, separatisti u južnoj srpskoj pokrajini su proglasili nezavisnost! Logično je da kad zver oseti krv, ona samo kidiše još jače na plen, ali vlade DOS-a nisu mnogo polagale na logiku.

2. Sporazum SSP

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) je međunarodni ugovor, koji je stupio na snagu 1. septembra 2013. godine, čime je Srbija dobila status države pridružene Evropskoj uniji.

Taj pakt je dokrajčio srpsku privredu jer je doveo do ukidanja carina na robe iz EU, pa je Srbija preplavljena evropskim proizvodima koji se proizvode i u Srbiji.

Fabrika
Foto: Profimedia

Naravno, građanima Srbije je mnogo teže da proizvode robu sa što manje troškova proizvodnje, pa je ovo pravi primer nelojalne konkurencije kojom smo izložili sopstvene građane zbog pridruživanja nekoj EU, u ko zna kom sastavu, možda tamo neke 2389. godine. 

Sa druge strane, carine na robu iz Srbije koja se uvozi u EU - ostaju

Da bi nam bilo omogućeno da samouništimo privredu, srpski generali su morali u Hag. Pa, "genijalno"! 

3. Biće primer drugim generalima koje Hag juri

Kruna dosmanlijske politike prema Hagu se primećuje u ovom trećem "razlogu" zbog kog general Lazarević treba da ode u Hag. 

"Divno" je kako je naša vlada brinula da što više Srba bude u Hagu, pa da nam posle naši susedi i Zapad prigovaraju kako smo mi Srbi ratni zločinci. 

Haški tribunal
Foto: Profimedia/ilustracija

Kasnije su visoki vojni i politički zvaničnici isporučivani u Hag, kao na traci, na ponižavajući način za državu Srbiju.

Svima njima je Hag kršio osnovna ljudska prava. Mnogi se iz Haga nisu živi vratili. 

General Lazarević umalo umro u Hagu

Predsednik SRS Vojislav Šešelj boravio je u istom bloku sa generalom Lazarevićem u Hagu i otkrio je da se general besprekorno držao.

- Oni su znali da je general Lazarević veoma ponosan čovek i kad je pitanje da se, na neki način žrtvu za otadžbinu, da je on uvek spreman - rekao je Šešelj i dodao da se Lazarević besprekorno držao.

Takođe je dodao da je general bio ozbiljno bolestan i da umalo da ga ubiju u Hagu. 

- Imao je operaciju žuči, prosuli su mu žučnu kesu, dobio je sepsu i jedva živu glavu je izvukao. Imao je još nekoliko tih bolesti, nije bio adekvatno lečen, kao da su planirali da se živ ne vrati - rekao je Šešelj pred Lazarevićem.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd