fbpx
Skip to main content
Skupština

"GLAS RUSIJE" U POKUŠAJU NARUŠAVANJA PRIJATELJSKIH ODNOSA IZMEĐU VUČIĆA I PUTINA! Kako Ljubinkin Sputnjik "izmišlja" i "prenosi" proteste u Srbiji

Foto: Tanjug/Nikola Anđić
U eri interneta informacije su dostupnije više i lakše nego ikad, ali i dezinformacije. 

Srbija je demokratska država. Sloboda govora, okupljanja i političkog delovanja je garantovana Ustavom. Slobodan rad medija je esencija svakog slobodnog društva. Stoga su i novinari u Srbiji zaštićeni kao retko gde i to je nešto na šta možemo biti ponosni!

Srpski konzument može da se informiše iz raznih medija, privatnih koji su naklonjeni vlastima, privatnih koji su potpuno protiv vlasti, privatnih koji su srednje do umereno objektivni i iz Javnog servisa, koji plaćaju svi građani, a koji vodi sopstvenu politiku omalovažavanja predsednika Vučića i dostignuća vlada koje su bile predvođene od strane SNS.

Srbija je svakako jedina država u regionu Balkana i Srednje Evrope u kojoj je više medija orijentisano ka "antirežimskoj" propagandi nego objektivnom izveštavanju. 

Meridianov humanitarni turnir: Čast je i obaveza pomoći maloj Sofiji

Meridianov humanitarni turnir: Čast je i obaveza pomoći maloj Sofiji

"TAKVA VRSTA KRŠENJA ZAKONA I TERORIZMA JE NEZAPAMĆENA" Mirković: Za nasilne demonstracije kriv Dijlas

"TAKVA VRSTA KRŠENJA ZAKONA I TERORIZMA JE NEZAPAMĆENA" Mirković: Za nasilne demonstracije kriv Dijlas

Uhapšen Srđan Nogo!

Uhapšen Srđan Nogo!

Međutim, to ipak ne smeta raznim globalističkim glasilima poput Fridom Hausa da nas nazivaju državom hibridnog režima, a sve na osnovu pisanija domaćih, frustriranih drugosrbijanaca, koji nezadovoljni sopstvenim promašenim životima žele da skrše i spale sve oko sebe, kako bi i okruženje doveli na nivo mizerije, na kom su i oni sami. 

protestu Beogradu
protestu Beogradu
Foto: Reuters

Isto tako srpski građanin može da se informiše i iz raznih stranih izvora i bude izložen propagandi državnih medija nekih drugih zemalja onoliko koliko sam proceni da želi ili onoliko koliko su ti mediji sposobni da mu nametnu stav, tako postoje srpske redakcije BBC, Dojče Vele-a, Glasa Amerike, Slobodne Evrope kao i Sputnjika. U eri interneta informacije su dostupnije više i lakše nego ikad, ali i dezinformacije. 

protest u Beogradu
protest u Beogradu
Foto: Reuters

Sputnjik je ruska državna novinska agencija, nastala je sredinom druge decenije 21. veka kao naslednik medijske agencije "Glas Rusije". Čuveni radijski program koji je uvek počinjao legendarnom rečenicom "Gavarit Maskva", nastao je na samom početku Hladnog rata, tj. transformisao se iz ratnih uslova u uslove političkog, ekonomskog, diplomatskog i hibridno-vojnog nadmetanja sa zapadnim medijskim servisima, pre svih Slobodnom Evropom i Glasom Amerike. I izgubio. Toliko ubedljivo i jasno, da se danas na ruskim medijskim kursevima, koje organizuje zvanična Moskva novinari Rusije Danas (RT), RIA Novosti i Sputnjika uče kako ne treba raditi, baš na primerima propagande iz sovjetskog perioda. 

protest
protest
Foto: Reuters

U Sputnjik su uložena velika sredstva, on je zamišljen kao agencija, sa veb prezentacijama i radio programom, koja će imati redakcije na što je moguće većem broju jezika i u državama određenog govornog područja zastupati rusku državnu politiku. Međutim, da li je to baš uvek tako? 

"Kakav stil gaji Ljubinkin Sputnjik?"

U odnosu prepunom straho-poštovanja prema predsedniku RF Vladimiru Putinu, oni pokazuju da su svesni uloge od naroda izabranog predsednika i koliko je poštovanje prvog čoveka države važno zarad stabilnosti države. 

Ali, ne i u Srbiji. 

U Srbiji će "Ljubinkin Sputnjik" na protestu koji predvode zapadnjački pijuni iz SzS, u klasičnoj kvazirevolucionarnoj formi "1 od 5 miliona" brutalno izmisliti prisustvo više od 50.000 demonstranata, onda kada se na ulicama Beograda nije okupilo više od 7.500 ljudi, na mitingu koji je trebao da "obori vlast", tj. bude novi Peti oktobar - 13.04.2019.

Za svoj "rad", Ljubinka je nagrađena mestom atašea u ambasadi SRJ 2002. u Moskvi. Kao kadar tada vladajuće stranke, razume se. Tada se nije marilo za to što je sama Ljubinka bila učesnica demonstracija, i što je pružala svu medijsku podršku, uključujući i širenje lažnih informacija o tim brutalnim i nasilničkim demonstracijama koje su bile rešene da po svaku cenu "sruše" tadašnju vlast Slobodana Miloševića, koga je, podsetimo, u tom trenutku štitio i pružao podršku niko drugi do predsednika Rusije, Vladimira Putina. 

Grčka
Foto: Reuters

Sputnjik ni tu nije stao, pa su tako već sledećeg dana optužili predsednika Vučića da - laže! I to o nečemu što je čula cela Srbija! Prva ljubav zaborava nema, tako da i Ljubinkinu naklonost derivatima bivše DS treba razumeti. 

Beograd
Tanjug/Zoran Žestić

A kako o identičnoj situaciji "Ljubinkin Sputnjik" izveštava u Ruskoj Federaciji? Da li je ikada pomenuta činjenica da ruskom nacionalisti Alekseju Navaljnom, nije čak ni dozvoljeno da se kandiduje na predsedničkim izborima? Da godinama nadležno ministarstvo odbija da registruje njegovu političku stranku, a da kada i to učini, rešenje naknadno poništi bez obrazloženja? I da li je moguće pročitati na "Ljubinkinom Sputnjiku" ima li to ikakve veze sa činjenicom da je Navaljni na pretprošlim izborima za gradonačelnika Moskve osvojio gotovo 30% glasova i zamalo poslao Sobjanina, kandidata vladajuće Jedinstvene Rusije, u drugi krug? 

Naravno da ne!

Ali zato jeste moguće pročitati navijačke tekstove u kojima politički bankroti najavljuju "izdaju Kosova" od strane "Vučićevog režima".

Moguće je i pročitati kako su oni koji napadaju državne institucije, gađaju policajce kamenicama, staklenim flašama, bodu noževima, pale bakljama, koriste nacističke pozdrave i ruše spomenike kulture građani, demonstranti, učesnici protesta, na koje policija, verovatno iz čistog mira, baca suzavac. 

protesti
Foto: Profimedia

Pokušaj državnog udara i teroristički akti koji se danima odvijaju u našoj prestonici se nazivaju, "Danima kojima se Srbija ne može ponositi"? Zar je Srbija polomila obe noge svom policajcu? Zar je Srbija zapalila Gradsku kuću u Novom Sadu, što nisu učinili ni Horitjevi fašisti 1941. godine?

Da li je Srbija oskrnavila postament pred domom naše demokratije? Zašto bi to Srbija morala da se stidi?

Protesti
Protesti
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

A zašto "Ljubinkin Sputnjik" za teroriste i huligane koristi eufemizme kakvih nema ni u zapadnjačkim globalističkim medijima? 

Za kraj vredi Ljubinki i njenim mecenama poručiti jedno - svojim radom nećete narušiti ni srpsko-ruske odnose, ni prijateljstvo dva predsednika - Putina i Vučića. Ukoliko zaista mislite da su vaša nepočinstva ostala nezabeležena - razmislite ponovo. 

POKRET SOCIJALISTA OŠTRO O ĐILASU: Zna se ko stoji iza protesta, šalju bedne slike u svet o Srbiji!

POKRET SOCIJALISTA OŠTRO O ĐILASU: Zna se ko stoji iza protesta, šalju bedne slike u svet o Srbiji!

Ministar Vulin: Niko u BiH nije pokušao da sazna imena nalogodavaca pokušaja ubistva Vučića u Srebrenici

Ministar Vulin: Niko u BiH nije pokušao da sazna imena nalogodavaca pokušaja ubistva Vučića u Srebrenici

DOK SE VUČIĆ BORI ZA KOSOVO, ĐILAS SE BAVI LAŽIMA: Njegov pion izmišljotinom ocrnio SRPSKU SVETU ZEMLJU (FOTO)

DOK SE VUČIĆ BORI ZA KOSOVO, ĐILAS SE BAVI LAŽIMA: Njegov pion izmišljotinom ocrnio SRPSKU SVETU ZEMLJU (FOTO)

Horda fašističkih huligana i sinoć divljala po Novom Sadu

Horda fašističkih huligana i sinoć divljala po Novom Sadu

"BRUTALAN ODGOVOR LEK PROTIV FAŠISTA" Đorđević: Narod mora da se usprotivi Đilasu koji organizuje RUŠENJE SRBIJE

"BRUTALAN ODGOVOR LEK PROTIV FAŠISTA" Đorđević: Narod mora da se usprotivi Đilasu koji organizuje RUŠENJE SRBIJE

 

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd