fbpx
Skip to main content
izbori

Glasanje u Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu: Izborna tišina počinje u PONOĆ

Foto: Profimedia/ilustracija
Pravo glasa u svih pet opština ima 117.162 birača koji će u nedelju moći da glasaju od sedam do 20 sati

U Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu u nedelju, 24. decembra, biće održani lokalni izbori, a izborna tišina počinje u ponoć. Pravo glasa u svih pet opština ima 117.162 birača koji će u nedelju moći da glasaju od sedam do 20 sati.

VUČIĆ NA MITINGU U PEĆINCIMA: Iz godine u godinu će se osećati boljitak, izađite na izbore u nedelju!

U Pećincima će 15.996 birača moći da iskoriste svoje biračko pravo na 30 biračkih mesta, a za ulazak u lokalni parlament nadmetaće se šest izbornih lista i to: izborna lista Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; LDP - Borisav Kostić; SRS - Dr Vojislav Šešelj; "Dostojanstveno, bez straha - Bata Marković-DS i LSV; Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma i izborna lista Za Pećince bez korupcije.

Izbori na Kipru
Foto: Profimedia

Četiri izborne proglašene su u opštini Mionica i to Aleksandar Vučić - SNS, DS Mionica Milan Gavrilović Ćićovan, Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma- SRS - Dr Vojislav Šešelj i izborna lista Milan Krkobabić, PUPS.

Predsednik sa predizbornog skupa u Mionici: Tajkuni videli PUNU KASU, pa bi da se vrate na vlast (FOTO)

U Mionici će biti otvoreno 38 biračkih mesta, a pravo glasa u toj opštini ima 11.464 birača.

I u Negotinu, čiji lokalni parlament ima ukupno 45 odbornika, za ulazak u lokalnu skupštinu takmičiće se četiri izborne liste, a u nedelju će biti otvorena 72 biračka mesta u toj opštini.

Pravo glasa u Negotinu ima ukupno 39.431 birača, a na lokalnim izborima nadmetaće se izborne liste "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", Demokratska stranka - prim Dr Momir Petkovic Moma; Ujedinjena seljačka stranka - Dragoslav Cvetković i izborna lista "Negotin bez korupcije" čiji je podnosilac istoimena grupa građana.

izbori
Foto: Profimedia/ilustracija

Na lokalnim izborima u Preševu učestvuje osam izbornih lista, od kojih su sedam liste albanskih partija i grupa gradjana, dok se na jednoj listi okupilo šest srpskih političkih partija i to - SNS, SPS, Pokret socijalista, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS i to na listi koja se zove "Aleksandar Vučić - za Srbiju jedinstveno".

DOBRODOŠLI U OPŠTINU PEĆINCI: Ovde je najmanja nezaposlenost u Srbiji, a najveći industrijski razvoj

U Preševu će u nedelju biti otvoreno 38 biračkih mesta na kojima će biračko pravo moći da iskoristi ukupno 38.751 birač.

Na izborima u Preševu nadmetaće se izborne liste: Alternativa za promene; Demokratska partija Albanaca - Ragmi Mustafa; Demokratska unija Albanaca - Naser Aziri; Grupa građana Reforma za promene Demokratske partije Albanaca - Sami Saljihu; Partija za demokratsko delovanje - Adita Sinani; Demokratska unija doline -Skender Destani; Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno i izborna lista Demokratska partija - Dželal Memeti.

izbori
Foto: Profimedia

U Kostolcu će biti otvoreno 11 biračkih mesta na kojima će moći da glasa ukupno 11.520 birača.

Na izborima u toj opštini takmičiće se pet izbornih lista: Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; DS - Aleksandar Popov; Milan Krkobabić, PUPS - SRS, Dr Vojislav Šešelj; Grupa građana Iskorak - dr Zvonko Blagojević - Žarko Debeljački i izborna lista Srpski pokret Dveri.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd