fbpx
Skip to main content
Maja Gojković

Gojković poželela sreću Dačiću: Veliki izazovi čekaju novog predsednika Skupštine

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Gojković je istakla da veliki izazovi čekaju predsednika Skupštine Srbije

- Biće velikih pritisaka u državi i parlamentu da se u tom zdanju radi onako kako neko drugi zamišlja - rekla je danas doskorašnja predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković tokom rasprave o izboru predsednika najvišeg zakonodavnog tela.

Brnabić preuzela dužnost šefa srpske diplomatije od Dačića

Brnabić preuzela dužnost šefa srpske diplomatije od Dačića

PREDSEDNICA SKUPŠTINE SE USELJAVA U NEMANJINU 11: Maja Gojković novi ministar pravde?

PREDSEDNICA SKUPŠTINE SE USELJAVA U NEMANJINU 11: Maja Gojković novi ministar pravde?

NOVA VLADA JE NA POMOLU, A STIGLA SU I PRVA IZNENAĐENJA: Šapić bez ministarskog mesta, ali i Dačić, šta to znači?

NOVA VLADA JE NA POMOLU, A STIGLA SU I PRVA IZNENAĐENJA: Šapić bez ministarskog mesta, ali i Dačić, šta to znači?

Ona je navela da bi bilo neiskreno od nje da kaže kako “žali” za nekim ko neće da učestvuje na izborima i dodala da su oni politička konkurencija i da može da se ponaša ko kako hoće.

- Neko misli da treba ući glasovima u skupštinu, neko silom, a neko misli da će ih neko ugurati i obezbediti im vlast u državi. To je prošlost - poručila je Gojković.

Predsednica parlamenta u dva mandata je na početku obraćanja rekla da je stvar političke kulture da i ona kaže nekoliko rečenica danas, jer bi, prema njenoj oceni, zlonamerni deo javnosti mogao njeno ćutanje da protumači na drugi način.

- To je nešto sa čime će se suočiti i budući predsednik, sa mnogobrojnim predrasudama, podmetanjima, lažnim vestima, tumačenjima kako se u parlamentu radi, a to će činiti oni koji parlament nisu videli, a kamoli živeli ovim životom - rekla je Gojković.

Maja Gojković
Maja Gojković
Foto: Profimedia

Ona je navela da kao predsednik parlamenta imala veliku podršku među poslanicima većine, ali i u velikom delu opozicije, iako se o tome u javnosti, kaže, nije govorilo budući da se u pojedinim medijima, ali i van Srbije jedan deo opozicije posmatra kao manje, a drugi kao više vredan.

- U prvom mandatu sam imala podršku poslanika koji su se danas opredelili da glasaju protiv izbora Dačića - rekla je Gojković i objasnila javnosti da ona nije mogla da određuje kako će se ponašati svih 250 poslanika i kakvu će sliku poslati, jer su za to, kaže, odgovorni svi poslanici.

Istakla je da ne može niko da kaže da je ona kao predsedavajući izazvala poslanike Dveri da joj upadnu u kabinet i da je maltretiraju psihički i fizički, te dodala da je i u trenutku kada je bolovala od korona virusa morala da zove zaposlene u skupštini kako bi im javila da sklanjaju slike da se ne bi dogodilo ono što se desilo 5.oktobra - da nestanu umetničke vrednosti.

- Ova zgrada pripada građanima Srbije i važno je da se svi zajedno izborimo za to da nas oni poštuju i da ne budemo interesantni medijima samo kada se desi neki odvratan incident tuča lii psovanje - istakla je Gojković.

Ona je zamolila budućeg predsednika parlamenta da se nastavi rad Komisije koja istražuje posledice NATO bormbardovanja 1999. godine po zdravlje ljudi i životnu sredinu.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
1 Beograd