fbpx
Skip to main content
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači

GOTOVI SU! ZLOČINCE HAPSE! Haradinaju i Tačiju preti DOŽIVOTNA ROBIJA!

Foto: Profimedia
Teroristima odzvonilo!

Na nadležim odborima skupštine samoproglašenog Kosova koji su održani usvojene su izmene i dopune krivičnog zakona tzv. države Kosovo koji je definisan kao poseban uslov za liberalizaciju viza.

Naime, prema saznanjima medija, odbori nisu usvojili predlog Srpske liste za preduzimanje strožijih kazni na povratnike i raseljena lica, ali su zato predviđene daleko strože kazne za „izdaju zemlje“. Protiv usvajanja pomenutih izmena i dopuna krivičnog zakona glasali su srpski članovi Odbora, poslanici Srpske liste, Jasmina Živković i Igor Simić, dok je Slobodan Petrović poslanik Samostalne liberalne stranke, glasao za njihovo usvajanje.

PANIKA MEĐU ALBANCIMA U STUDIJU! Šešelj predložio meru odmazde zbog poreza Prištine! Pozvali se na Ustav Srbije

Inače, izmene i dopune krivičnog zakona tzv. države Kosovo, usvojene su na nadležnom odboru za zakonodavstvo, poslovnik, imunitet i nadgledanje Agencije za borbu protiv korupcije skupštine tzv. Kosova. Između ostalog, u dokumentu predloga izmena i dopuna Krivičnog zakona u čl. 11 pod nazivom „Izdaja zemlje“, piše da će se „državljanin Republike Kosova, koji u svojstvu predsednika Republike, premijera ili ministra spoljnih poslova, potpiše priznavanje „okupacije ili akt kapitulacije države, kazniti zatvorom od najmanje petnaest (15) godina ili kaznom doživotnog zatvora.

Praktično, to znači da će u slučaju da bude postignut kompromis između Beograda i Prištine, koji mora biti u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom1244, a kojim se predviđa da je Kosovo sastavni i neotuđivi deo naše teritorije, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj ili bilo koji drugo albanski pregovarač biti sankcionisan kaznom zatvora. 

Kosovo
Kosovo
Foto: Profimedia/ilustracija

Časni Francuzi ustali protiv Makronove BRUKE! Napravili peticiju, zahtevaju da se IZVINI Srbima i Vučiću

Takođe, svako ko potpiše međunarodni sporazum ili drugi akt kojim se delovi teritorije tzv. Republike Kosovo daju ili ustupaju pod suverenitet neke druge države, kazniće identičnom kaznom.

Zaharova ZAGRMELA na Albance: Odluke po pitanju Kosova MORAJU da odgovaraju narodu Srbije

I Odbor za prava i interese zajednica je takođe podržao predložene izmene a svi amandmani koje je predložila Srpska lista, a koji su se odnosili na strožije kažnjavanje napadača na povratnike i rasenjena lica, nisu usvojeni.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd