fbpx
Skip to main content
Arno Gujon, policija

Gujon u ŠOKU zbog iživljavanja LAŽNE KOSOVSKE POLICIJE: Ne privode oni samo Srbe, već i one KOJI IM POMAŽU!

Foto: Profimedia/ilustracija
Francuski humanitarac vidno uznemiren zbog zabrane ulaska na Kosovo u Metohiju!

Osnivač francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon danas je dobio zabranu ulaska na KiM na neodređeno vreme. 

Kako je Gujon rekao, zadržali su ga na administrativnom punktu Merdare, potom su ga priveli i ispitivali i onda mu je "uručena zabrana ulaska na neodređeno vreme bez ikakvog obrazloženje".

- Sada je moj humanitarni rad doveden u pitanje - rekao je Gujon vidno uznemiren, i dodao da je svakog meseca išao na KiM gde je boravio po nedelju dana, pratio humanitarne akcije, razgovarao sa ljudima...

Dodao je da ima pravo na žalbu, što će svakako iskoristiti.

Arno Gujon
Arno Gujon
Foto: Profimedia

- Cilj im je da privode ne samo Srbe već i one koji pomažu Srbima u enklavama - rekao je Gujon.

Pored Gujona, kosovska policija zadržala je i dvojicu njegovih saputnika, aktivista humantirane organizacije "Srbi za Srbe".

Gujon je trebalo da prisustvuje otvaranju farme živine za potrebe narodne kuhinje Raško-prizrenske eparhije u srpskom selu Prekovce kod Novog Brda.

Đurić: Jedini greh Gujona je to što pomaže Srbima!

Direktor Kancelarije za Kosovo i metohiju izjavio je da najoštrije osuđuje privođenje francuskog humanitarca Arnoa Gujona, kojem je, prema njegovim rečima, nakon višegodišnjeg uspešnog filantropskog rada i pomoći srpskom narodu Priština zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju. 

- Jedini greh Gujona je to što pomaže Srbima i što uspešno svetom pronosi istinu o stradanjima i obespravljenosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a njegovo zadržavanje na administrativnom prelazu Merdare je upravo dokaz suštinske antisrpske prirode pojedinih struktura moći u Prištini - rekao je Đurić.

Marko Đurić
Tanjug/​Tanja Valić

Time što je Gujonu zabranila slobodno kretanje Kosovom i Metohijom i obavljanje filantropskog rada, Priština je pogazila elementarna načela humanosti na kojima počiva civilizovan svet, tvrdi Đurić.

- Albanskom narodu nije strana humanost, međutim pojedine zločinačke strukture u Prištini ne znaju za humanost, ili barem misle da Srbi imaju manja prava od ostalih ljudskih bića. 

Kako je rekao, današnja suluda odluka da se Gujonu praktično zabrani rad potpuno razotkriva šovinističku prirodu dela vladajućih struktura u Prištini, i međunarodna zajednica mora da bude alarmirana ovakvim pozivom na uzbunu.

- Sledeći korak može biti samo zatvaranje Srba u geta i njihovo formalno stavljanje u rang bića drugog reda - zaključio je Đurić-

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
26 Beograd