fbpx
Skip to main content
Gojko Đilas

HOBOTNICA BRAĆE ĐILAS Lider SzS ima brata Gojka o kome svi ćute - U pitanju je moćnik koji deluje iz senke

Foto: Facebook
Iako je reč o milioneru koji poseduje mnogo firmi i nekretnina, u srpskoj javnosti svi zaobilaze Gojka, brata Dragana Đilasa, lidera "Saveza Za Srbiju".

Alo navodi da niko ne sme ni da zucne o paukovoj mreži koju su istkali najviši funkcioneri bivše vlasti, kako bi masno zarađivali i dok su u opoziciji.

Senzacionalni POPUSTI za LETO 2020. samo u TRAVELLAND-U !

Senzacionalni POPUSTI za LETO 2020. samo u TRAVELLAND-U !

"NEĆEŠ TI NIŠTA!" Vučić BRUTALNO odgovorio na napade Vuka Jeremića

"NEĆEŠ TI NIŠTA!" Vučić BRUTALNO odgovorio na napade Vuka Jeremića

BRATSKI POZDRAV VUČIĆA I PUTINA U TURSKOJ: Pogledajte kako je izgledao susret dvojice predsednika! (FOTO)

BRATSKI POZDRAV VUČIĆA I PUTINA U TURSKOJ: Pogledajte kako je izgledao susret dvojice predsednika! (FOTO)

Prema saznanjima Alo, svojim činjenjem ili nečinjenjem u tome im žestoko pomažu i neki ljudi koji su u aktuelnoj vlasti.

Pored tri stana o kojima su pisali, Gojko Đilas je suvlasnik reklamne agencije "Huge Media", u kojoj je većinski vlasnik Srđan Erceg. Brat Dragana Đilasa je u svom vlasništvu imao ili ima preduzeća "Tarrad" doo, Udruženje građana "Multikom", "Comity Real Estate" doo, Udruženje građana "DC link", predstavništva firme "Comodos Corporation LLC" sa Kajmanskih ostrva, kao i "Multikom Group" doo, tvrdi se u tekstu.

Poznatiji brat Dragan Đilas je i danas vlasnik 25 odsto akcija "Multikoma", prema podacima Agencije za privredne registre, dok je preduzeće vlasnik samog sebe sa 74 odsto akcija, navodi se. Podatak da su vlasnici prodavali svoj udeo preduzeću govori o tome da su na taj način izvlačene pare i izbegavano plaćanje poreza državi, navodi se u tekstu, piše Alo. 

Ojadio bivše drugove

Jedan od vrlo retkih sudskih sporova povezanih sa Đilasovim firmama jeste onaj u vezi s izvršenjem na novčanim sredstvima u Demokratskoj stranci u iznosu od 51.305.432 dinara. Na dug od 38,3 miliona dinara Đilasova "Multikom grupa" ostvaruje dobit od 11 miliona dinara, navodi se u tekstu.

"Multikom" je najveće preduzeće pod kontrolom Gojka i Dragana Đilasa, ima upisani kapital od 15 miliona evra, ali prijavljuje gubitke od 4,5 miliona evra, čime se izbegava plaćanje poreza, tvrdi se u tekstu.

"Multikom" je navodno suvlasnik preduzeća PIK "Omladinka" doo. Kao zastupnici Đilasovog kapitala u ovoj firmi pojavljuju se Dušan Nikezić i Katarina Spasojević. Dušan Nikezić je sa svojim bratom Pavlom vlasnik čuvene konsultantske kompanije CES, koja je bila svedok svih pljačkaških privatizacija vlasti Demokratske stranke čije su istaknute figure bile Dragan Đilas i Vuk Jeremić, navodi se u tekstu.

Đilas i Nikezić su vlasnici firme "Samo organsko" doo, koja je registrovana u Negotinu a takođe prijavljuje gubitke i na taj način izbegava plaćanje poreza državi, piše Alo. Pavle i Dušan Nikezić navodno imaju nekoliko konsultantskih firmi. Međutim, daleko je najzanimljivija JAA - Jugoslovenska autorska agencija za Srbiju, koja naplaćuje autorska prava, ima upisan kapital milion evra, prihode od oko 40 miliona dinara, dok je dobit nerealno niska i iznosi svega 824.000 dinara, piše u tekstu. 

Dragan Đilas
Foto: Profimedia

Kada se bolje pogleda poslovanje firme "Huge Media" i Gojka Đilasa, dolazi se do toga da se godinama ne odvaja od pojedinih poslovnih partnera, tvrdi Alo. Tako je "Huge Media" bila vlasnik 50 odsto firme "Digital Whale Corporation" zajedno sa Vladanom Bulatovićem. Direktor ovog preduzeća, kao i mnogih Đilasovih, bio je Srđan Erceg. Ovaj firma je ugašena 2014. a Bulatović je nakon toga osnovao firmu "Telebetwin", koja se bavi kockanjem. Bulatović je direktor i u firmi "Media Live Network", koja je ispostava istoimene strane firme kako bi se izbeglo plaćanje poreza. A ova firma je vlasnik preduzeća "Atego", koje je registrovano za distribuciju filmova i TV programa. Bulatović je vlasnik još nekoliko firmi, a za sve njih je zajedničko da uvek prikazuju gubitke i zbog toga nemaju obavezu da plaćaju porez, piše u tekstu.

Milionska zarada od reklama

Još jedan zanimljiv Đilasov partner je Dragoslav Ilić, koji je pored jedan odsto udela u "Multikomu" vlasnik kompanije "Ovation BBDO", koja godišnje prihoduje pet miliona evra kroz delatnost reklamnih agencija. Svi znaju da je ova firma stecište Đilasovih kadrova koji su uhvaćeni u nezakonitim aktivnostima, navodi Alo.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd