fbpx
Skip to main content
Opozicija

Hoće da zatvaraju fabrike i mlate neistomišljenike, a za sve im kriva vlast: LAŽIMA OPOZICIJE NEMA KRAJA

Foto: Tanjug/SrbijaDanas/SD ilustracija
Funkcioneri opozicionog Saveza za Srbiju gotovo svakodnevno obmanjuju domaću javnost brojnim neistinama i manipulacijama na američkoj televiziji N1!

Vođe opozicije su prema sopstvenim rečima spremne i da proteraju strane investitore ne bi li došli na vlast i prema tvrdnjama svojih saradnika ne beže ni od fizičkog obračuna sa političkim neistomišljenicima.

Spisak manipulacija i neistina kojima se služe lideri opozicije je podugačak.

Pretnje premlaćivanjem

Funkcioneri opozicione družine tako maltene svakodnevno plasiraju priče da je Srbija ogrezla u nasilju i kriminalu iako je jedan od njih sa delom svojih pristalica odavno poznat po incidentima. 

Jedan od najbližih saradnika lidera Dveri Boška Obradovića nedavno je otkrio šokantnu istinu da je dobio naređenje da premlati funkcionerku iz Niša Jelenu Đorđević jer je odlučila da napusti taj pokret.

- Kad je Boško čuo da Jelena hoće da zadrži odbornički mandat rekao je da moramo da suzbijemo takvo ponašanje. Mene su "obrađivali" da se sa izdajnicima na određeni način razračunam i da to mora da se uradi pa makar i fizički. Obradović mi je bukvalno naredio da Jelena Đorđević treba da dobije batine. Predsednik Izvršnog odbora Aleksandar Tanasković mi je dao detaljnije podatke gde Jelena živi – izjavio je Srboljub Mickić.

bosko-obradovic
Foto: Srbija Danas

Nekadašnji član Obradovićevog obezbeđenja tvrdi da mu je kao nagrada obećana bolja pozicija u stranci i prolazno mesto u parlamentu:

- Nisam mogao to da uradim, ni ja lično, ali ni da nekom drugom naložim. To mi je bilo krajnje neprihvatljivo. I ja imam dve ćerke. Nisam zato ušao u politiku.

Mickić je Obradoviću saopštio da "nema nameru da se bavi prljavim poslom".

- Nakon nekog vremena, Jelena i ja smo se slučajno sreli. Nisam mogao da ćutim, lakše mi je bilo da joj kažem. Ona je prva uvidela da Boško manipuliše ljudima i da nas je sve cedio - kaže Mickić.

Urušavanje dobrih odnosa sa Rusijom

Predsednik Narodne stranke i takođe jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić gotovo svakodnevno na društvenim mrežama obmanjuje građane svojim tvrdnjama.

Poslednja u nizu njegovih obmana je pokušaj da omalovaži dobre odnose Srbije i Rusije. Tako mu se odjednom ukazalo da predsednik Rusije Vladimira Putin gaji lični prezir prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću?! Jeremić je ocenio da se vlast u Srbiji "potpuno servilno odnosi prema Zapadu" i da je njen odnos prema Rusiji "licemeran i neiskren" uprkos podršci koju Moskva pruža Beogradu.

vuk-jeremic
Foto: Profimedia

- Zato Putin gaji lični prezir prema Vučiću i to je u više navrata pokazao načinom na koji je sa njim pred kamerama razgovarao u Moskvi. Putin u Vučiću s punim pravom vidi sve karakterne osobine predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i zbog toga mu uopšte ne veruje - kazao je Jeremić.

A koliko Putin poštuje Vučića najbolje govori činjenica da će se dvojica lidera za nekoliko dana u Beogradu sastati 15. put! Odnosi dve zemlje su prema rečima obojice lidera na izvanrednom nivou. Srbija je pri tome jedna od retkih zemalja koja se suprotstavlja pritiscima da uvede sankcije Rusiji.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Vučić prošle godine stajao pored Putina tokom tradicionalnog marša Besmrtnog puka koji se održava u znak sećanja na pobedu nad fašizmom. Putin je štaviše lično pozvao samo dvojicu svetskih lidera na obeležavanje Dana pobede – izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i Vučića.

Predsednik Srbije je čak svoju krsnu slavu prošle godine proveo u Moskvi i više puta je ponovio da svaki put kad nastane neki problem – pozove upravo Putina!

Podrivanje srpske ekonomije

Vođa Saveza za Srbiju Dragan Đilas kao da ima zaduženje da osporava ekonomske uspehe Vlade Srbije. Đilas tako na društvenim mrežama kritikuje maltene svako otvaranje fabrike i na sav glas preti da će oterati investitore kad dođe na vlast.

Između ostalog je kritikovao i prodaju Poljoprivrednog kombinata Beograda.

- Početna cena za PKB je sto miliona evra! Četiri puta manje od realne vrednosti! Ovo je najveća pljčka u istoriji Srbije – napisao je Đilas na društvenim mrežama.

Dragan Đilas
Dragan Đilas
Foto: Profimedia

Njegove tvrdnje je demantovao aktuelni zamneik gradonačelnika Goran Vesić koji je ocenio da Ðilas "ne može da prežali to što mu je iz ruke izmakao glavni politički plen".

- U periodu od 2011. do 2013. godine dok je Ðilas vladao PKB njegovom menadžmentu koji je došao iz firme njegovog najboljeg prijatelja tajkuna država je oprostila 55 miliona evra obaveza. Tako je Ðilas oteo 55 miliona evra novca koji pripada građanima da bi pokazao da uspešno vodi PKB. A potom su njegovi direktori zadužili PKB kod banaka i lizing kuća za dodatnih 12 miliona evra!? A zatim je za te ''velike uspehe'' nagradio svoje ''menadžere'' tako što je pred smenu sa mesta gradonačelnika doneo odluku da im isplati bonuse vredne više desetina hiljada evra po osobi!? Opet od para građana. Tu sramnu odluku odmah smo poništili – rekao je Vesić.

Ðilas je prema njegovim rečima planirao bonuse samo za direktore:

- Radnici ga nisu interesovali. Ti genijalni Ðilasovi direktori poznati su po tome da su od gradskih para kupili krave sa većim rogovima nego što je to bilo predviđeno za ulazak u boksove za automatsku mužu. Pa su se genijalci setili da kravama seku rogove!?

Vesić dodaje da je Ðilasovo kukanje nad sudbinom PKB plakanje nad izgubljenom zaradom jer je PKB trebao da postane njegov plen.

- Ne interesuje Ðilasa sudbina zaposlenih u PKB! Ne interesuje ga ni to što će sada biti više radnih mesta i veće plate kao ni to što će PKB nuditi kvalitetnije poljoprivredne proizvode Beogradu. Nevažno je to njemu ako on na tome ne zarađuje - ističe Vesić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd