fbpx
Skip to main content
Novi Sad

Horda fašističkih huligana i sinoć divljala po Novom Sadu

Foto: Srbija Danas
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu izdao je saopštenje za javnost:

-U želji da izazovu policijsku reakciju, pa prozovu državu za nasilje nad tobože mirnim demonstrantima, horda fašističkih huligana sinoć oko 23 časa bacila je molotovljev koktel u prostorije Srpske napredne stranke na Bulevaru Patrijarha Pavla 8. Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija. Molotovljev koktel se nije zapalio, jer da jeste, cela zgrada bi izgorela, a žudske žrtve bi bile neizbežne. Demonstrantima životi građana očigledno nisu bitni. Najvažnije je opravdati uložen novac domaćih i inostranih sponzora i napraviti što veći haos i štetu po gradovima Srbije. Sve u trenutku dok se odvijaju pregovori o konačnom rešenju kosovskog pitanja i dok se situacija sa korona virusom iz dana u dan pogoršava - saopštili su iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu smatra da krajnji cilj ovih protesta nije korona, pitanje Kosmeta, niti policijski čas, koji uzgred niko nije ni proglasio, već nasilno preuzimanje vlasti u zemlji.

-Kada većina njih nije smela ni da skuplja potpise građana, a kamoli učestvuje na izborima, ovaj metod im se učinio praktičnijim. Srpska napredna stranka i pristojna Srbija im poručuju da se vlast menja na izborima, dakle za četiri godine je sledeća prilika,  a ne vandalizmom i primitivizmom najgore vrste. Pokušaj prevrata im neće uspeti!  Ko bagri kukavica koja nije smela da prismrdi na izbore, daje za pravo da uništava javnu imovinu, kulturno-istorijske spomenike, uskraćuje kretanje? Ko su oni da blokiraju autoput Novi Sad-Beograd? Postavlja se pitanje koji je sledeći objekat koji će napasti: Matica srpska, Miletićev spomenik, Katedrala, Saborna crkva ili neki od gradskih, pokrajinskih i državnih institucija. To je jedino u glavama tih militantnih plaćenih monstruma koji moraju da znaju da takva politika u Srbiji neće proći - saopštili su iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu.

 

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
20 Beograd