Skip to main content
Martovski pogrom

HOROR PLAN PRIŠTINE: Srbe proteruju po hrvatskom modelu!? SPREMAJU NOVU "OLUJU"!

Foto: Profimedia
Novo etničko čišćenje u najavi?

Albanski plan upada na sever Kosova skoro da je preslikan model koji su Hrvati primenili 4. avgusta 1995. godine, kad su započeli vojnu akciju "Oluja" i za četiri dana proterali oko 250.000 Srba iz RSK.

Cilj Albanaca je da nasilno zauzmu sever Kosova i Metohije, etnički ga očiste i na taj način stave pod punu kontrolu Prištine.

Na to ukazuje opšta mobilizacija bezbednosnih snaga na KiM, more dezinformacija iz Prištine, te strah i zabrinutost kosovskih Srba, kao što je bilo i u Hrvatskoj pre 23 godine.

- Oni su spremni na sličan progon i pogrom Srba kao što su to Hrvati uradili sa akcijom "Oluja". Ne zaboravimo i da je Hrvatska akciju "Oluja" započela nakon što su Srbi, to jest srpsko rukovodstvo u RSK, pod uticajem Slobodana Miloševića, odbili plan Z4 koji je predložila međunarodna zajednica, a koji je srpskoj zajednici nudio skoro državu u državi – rekao je direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš.

Kosovo, ROSU
Foto: Profimedia

On upozorava da vrlo ozbiljno treba shvatiti i pretnje kosovskog rukovodstva o pripajanju Preševske doline "Kosovu".

- Oni veom a dobro znaju da tako nešto nije moguće bez ozbiljnog oružanog sukoba, i upravo šalju poruku da su spremni na sukob sa Srbijom. Velika je nervoza u Prištini u ovoj fazi rešavanja kosovskog problema jer im ne ide kako su planirali – rekao je on, dodavši da ta nervoza dovodi do toga da su spremni na nasilje.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd