fbpx
Skip to main content
Marko Đurić

"Hotijeve provokacije ne smeju ostati bez odgovora EU" Đurić: Sedam i po godina Priština odbija da omogući formiranje ZSO

Foto: Profimedia
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocenio je danas da bezobrazluk prištinskog premijera Avdulaha Hotija nema granica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocenio je danas da bezobrazluk prištinskog premijera Avdulaha Hotija nema granica.

Kako da uštediš za iPhone 11 Pro?

Kako da uštediš za iPhone 11 Pro?

Fakultet društvenih nauka dobio sedam akreditacija

Fakultet društvenih nauka dobio sedam akreditacija

DAČIĆ UĆUTKAO KOMŠIĆA: On ima krizu identiteta jer kao četnički unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate

DAČIĆ UĆUTKAO KOMŠIĆA: On ima krizu identiteta jer kao četnički unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate

Kako je naglasio, Hoti se sad već svakodnevno ruga i Evropskoj uniji i Beogradu navodeći da je za njega tema Zajednice srpskih opština zatvorena.

- Iako Hoti nije tako osion u Briselu, gde je najčešće prestrašen i manji od makovog zrna, njegove provokacije ne smeju ostati bez odgovora Evropske unije - rekao je Ðurić.

Kako se navodi u saopštenju, Ðurić je ocenio i da je dijalog Beograda i Prištine jedinstven po tome što jedna od strana u dijalogu nema čak ni potrebu da se pravda zbog nesprovođenja dogovora, niti trpi ikakve sankcije od strane posrednika u dijalogu.

- Prištini se ne može verovati, jer poruke koje stižu odande svedoče o nepopravljivoj političkoj nekulturi i nemogućnosti da tamošnje političke strukture usvoje najosnovnija pravila civilizovanog ponašanja, koja očigledno obavezuju sve osim njih - rekao je Ðurić.

Prema Ðurićevim rečima, Beograd, razume se, neće propustiti priliku da razgovara o bilo kojoj temi, ali pitanje je kakav je smisao dijaloga sa nekim koga ne obavezuje ni data reč ni potpis.

- Sedam i po godina Priština odbija da omogući formiranje ZSO, i to će činiti i narednih sedam i po godina ukoliko joj neko ne objasni na ubedljiv način značenje reči "obaveza" naveo je direktor Kancelarije za KiM.

ZSO je obaveza Prištine, i dok god ona ne bude formirana sa svim dogovorenim nadležnostima, nemoguće mi je da zamislim bilo kakav suštinski napredak u dijalogu, rekao je Ðurić.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Fog
-9 Beograd