fbpx
Skip to main content
Hrvatska

Hrvati traže 300 milijardi RATNE ODŠTETE od Srbije i izbacivanje ĆIRILICE iz upotrebe SRAMOTI NEMA KRAJA

Foto: Profimedia
Reč je o šteti u visini "devet izgubljenih bruto domaćih proizvoda (BDP) ili oko 300 milijarda dolara"

Nekadašnji ministar odbrane i zdravstva Hrvatske i funkcioner HDZ-a Andrija Hebrang traži izbacivanje ćirilice iz Vukovara i naplatu ratne štete od Srbije i Crne Gore u visini od 300 milijardi dolara.

U intervjuu za Nedeljni tjednik, Hebrang traži "ukidanje terora ćirilice", jer je, kako kaže, ćirilični natpis je bio "na svakoj ispaljenoj granati".

- U novoj godini priželjkujem zakon o Vukovaru, s kojim bi se, bar delimično, odužili gradu koji je slomio kičmu srpskom agresoru i omogućio oslobađanje Hrvatske - naveo je Hebrang, inače, nekada blizak saradnik prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana.

Franjo Tuđman
Foto: Profimedia

Hebrang, sada profesor u penziji, želi da izjednači nastavne programe u srpskim školama sa hrvatskim programima, odnosno da srpska deca uče istoriju onako kako je vidi hrvatska strana.

On navodi da treba naplatiti novac od tužbe Srbiji i Crnoj Gori za ratnu ekonomsku štetu, preneo je portal Narod.hr.

Prema njegovim navodima, reč je o šteti u visini "devet izgubljenih bruto domaćih proizvoda (BDP) ili oko 300 milijarda dolara".

Zagreb
Foto: Profimedia

Hebrang tvrdi da "nije završen ni rat iz 1945. godine jer stotine hiljada pobijenih bez suda nisu pronađeni, a jedva jedan odsto tih grobnica je otkopan".

Hebrang podržava reviziju istorije i tvrdnje kvaziistoričara da Jasenovac nije bio konclogor, te da su partizani činili veće zločine od ustaša.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd