fbpx
Skip to main content
Huligani

HULIGANI iz Hrvatske USKORO NA SLOBODI, razlog NEVEROVATAN, a beogradski advokati se otimaju za slučaj

Foto: Tanjug
Napravili haos na derbiju

Šestorica hrvatskih huligana, koji su uhapšeni zbog izazivanja haosa na srpskom večitom derbiju, uskoro bi mogli da se nađu na slobodi, jer nema dokaza za optužbe koji im se stavljaju na teret, tvrde beogradski advokati.

Beogradski advokat Đorđe Kalanj je u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju" istakao da su svi uhapšeni u dobrom stanju, da nemaju ozbiljnije povrede od tuče, a da je i Ante Firić, koji je najgore prošao u tuči, prebačen sa Vojnomedicinske akademije u pritvor.

Huligani
Huligani
Foto: Reuters

Iz Kalanjove advokatske kancelarije angažovani su još dvoje branilaca Maja Trkulja i Predrag Marić, koji će braniti uhapšene Damira Tovarovića, Jakova Podruga, Hrvoja Bakovića i Anta Firića.

– Svoje klijente posetili smo u pritvoru u ponedeljak i ponovo ćemo ići pre kraja nedelje. Antu Firiću se stanje poboljšalo pa je s Vojnomedicinske akademije i on prebačen u pritvor. O samom slučaju u ovoj fazi neću da govorim. Slobodno napišite, ja bih voleo da su oni došli u Beograd da gledaju kako igraju Hajduk i Partizan – kazao nam je Kalanj za Slobodnu Dalmaciju.

Anonimni sagovornik ovog lista, a može se zaključiti da je iz Beograda, tvrdi da će ceo slučaj protiv huligana da padne na sudu.

- Ovde se advokati doslovno tuku da zastupaju vaše Hrvate. Osim medijske eksponiranosti slučaja, razlog za to je što nema pravih dokaza protiv Splićana. Ni jedan svedok još ne postoji u spisu, a istraga je u fazi da će snimci sukoba biti predati advokatima koji zastupaju Splićane. Kad oni raščlane što se na njima zapravo vidi, od ove najteže kvalifikacije za 12 godina zatvora neće ostati takoreći ništa. Policija i tužilaštvo imaće sreće ako im opstane postupak za učestvovanje u tuči, pogotovo jer su najgore prošli Hrvati, a niko još nije prijavljen za nanošenje povreda njima - tvrdi sagovornik lista.

Pismo koje je navodno nađeno u hotelskoj sobi, u kojem jedan od uhapšenih priznaje da ide da se tuče je predmet - podsmeha, tvrdi sagovornik iz Beograda.

Jedan od elemenata na temelju kojeg se dovodi u pitanje tvrdnja da su Splićani učestvovali u organizaciji tuče, sami je započeli i ugrozili domaće navijače, je činjenica da su Damir Tovarović i Ivan Mišković napustili stadion kroz izlaz na tribinama. Uhapšeni su naknadno, a ne kao ostali koji su krvavih glava izbačeni na teren s tribina, piše Slobodna Dalmacija.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd