Skip to main content
Vojska Srbije

I Hrvati došli na "Vek pobednika": Njihovi oficiri gledaju MOĆNU SRPSKU VOJSKU (FOTO)

Srbija Danas / Jelena Obradović
Velika vojna vežba "Vek pobednika" kojom Srbija obeležava stogodišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu privukla je veliku pažnju, kako u našoj zemlji, tako i u regionu.

Tome svedoči i činjenica da su vojnoj vežbi prisustvovali i oficiri Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Vučić poručio: U regionu niko ravan Vojsci Srbije (FOTO)

Vojnik
Srbija Danas / Jelena Obradović

Vežba "Vek pobednika 1918-2018" izvodi se istovremeno na 10 lokacija po temi "Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije", a u njoj učestvuje oko 8.000 pripadnika Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i više od 600 borbenih sistema i vazduhoplova.

PONOS SRPSKE VOJSKE se pokazao u punom sjaju: Moćni "LAZAR" ZAGRMEO i ODUŠEVIO SVE! (FOTO)

Aleksandar Vulin je ranije rekao da su poslednje vežbe sa kojima bi "Vek pobednika" mogao da se uporedi bile vežbe "Sloboda" i "Jedinstvo", održane 1971. i 1975. godine.

Građani su u prilici da u direktnom prenosu vide i 645 borbenih vozila: sto tenkova M-84, sto oklopnih borbenih vozila pešadije. Biće upotrebljeno 100 različitih artiljerijskih i raketnih oruđa.

"Mi smo tenkovska vojna sila": Vučić najavio dolazak novih oklopnih vozila

Rečna flotila će se predstaviti sa 14 rečnih brodova, 40 čamaca i remorkera, sa osam amfibija. Poleteće 24 vazduhoplova – "migovi", "orlovi", "galebovi", helikopteri. Biće prikazan i ponos srpske odbrambene industrije – "Lazari" koji su ušli u upotrebu u Vojsci Srbije, "Nore", "Mali Miloš". Građani će biti upoznati i sa radom "Kobri", na vežbi zaštite visokog državnika.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd