fbpx
Skip to main content
Albanci

"Ili će cela Preševska dolina pripasti Kosovu ili će Albanci nastaviti rat sa Srbijom!" Arifi ponovo PRETI!

Foto: Profimedia/ilustracija
"Pripajanje Preševske doline Kosovu isto što i rušenje Berlinskog zida"

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je danas da žitelji "Preševske doline" pozdravljaju ideju za pridruživanje samoproglašenom Kosovu ali je i dodao da neće prihvatiti da se takvo rešenje primeni samo na deo naselja u tri opštine na jugu centralne Srbije u kojima žive Albanci.

Arifi je za prištinske medije izjavio da su Albanci sa juga Srbije skeptični po pitanju da li je takvo rešenje moguće.

- Ili će se cela Preševska dolina pripojiti Kosovu ili će Albanci koji u njoj žive nastaviti rat sa Srbijom - kazao je Arifi navodeći da je za njega "pripajanje Preševske doline Kosovu isto što i rušenje Berlinskog zida".

Albanci, Albanija
Foto: Profimedia/ilustracija

Predsednik opštine Preševo je kazao i da žitelje tog mesta "brine nedostatak detalja u ideji da se Preševska dolina tokom finalizacije dijaloga Beograda i Prištine pripoji Kosovu, osim što se neformalno spominje da bi se Kosovu pripojila albanska naselja u toj opštini do autoputa prema Makedoniji, dok bi ona sa južne strane autoputa ostala u Srbiji".

Albanci poludeli: Međunarodna podrška Srbiji podigla Prištinu na noge

- Takvo rešenje je za mene neprihvatljivo - rekao je Arifi i dodao da je o "nastavku ratovanja sa Srbijom" govorio metaforički.

On je ocenio i da"srpski građani koji žive u Preševskoj dolini, ne treba da strahuju od mogućnosti pripajanja Kosovu", navodeći da će im na tzv. Kosovu biti zagarantovana sva prava kao ravnopravnim građanima.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
-1 Beograd