fbpx
Skip to main content
Radnici

Ispovest radnika koje rade u Vuk logistiku: Daje nam minimalac, a prekovremeno nam ne plaća u punom iznosu

Foto: SD/ilustracija
Iako Srđan Rakić, muž sekretarke Skupštine opštine Paraćin i direktor firme Vuk logistik koja pobeđuje na tenderima koje raspisuje JKP Paraćin, tvrdi da radnicima isplaćuje oko 30 hiljada dinara i više, radnici koji rade preko njegove firme u JKP Paraćin kažu da su njihove plate minimalac

Nakon što je naš portal objavio da Opštinu Paraćin potresa nova afera u koju je umešana sekretarka Skupštine Opštine Paraćin Maja Rakić, njen suprug Srđan Rakić direktor Vuk logistika i direktor JKP Paraćin Danijel Živković, stigao nam je demant od Srđana Rakića sa tvrdnjom da smo napisali neistinu.

On je bio uvređen jer u našem tekstu stoji da radnici koji su zaposleni preko firme Vuk Logistik su velikom većinom zapošljavani za minimalac ili platu blizu minimalca, što znači da ostaje veliki profit vlasniku firme Srđanu Rakiću jer je sa JKP Paraćinom dogovorio da cena radnika bude 369 dinara neto, odnosno 442 dinara sa PDV.

Pročitajte i:

“Vuk-logistic uredno isplaćuje radnicima plate koje su daleko iznad minimalca i koje se kreću oko 30.000 i više dinara za nekvalifikovane radnike. Firma takođe uredno plaća poreze i doprinose, putne troškove i sve ostale obaveze u skladu sa zakonom. Vuk-logistic radnicima koji su na bolovanju isplaćuje 100% od zarade, a takođe i prekovremeni rad, rad na praznike, sve ostale obaveze u skladu sa zakonom“, napisao nam je Rakić.

Ipak, svedočenje radnika govori o tome da je gospodina Rakića povredila istina koju je naš portal objavio, jer u ovom slučaju Rakići nisu oštećeni već su oštećeni radnici koji su zaposleni kod njih.

Radnica čije ime je poznato redakciji a koje nećemo objaviti kako ona ne bi dobila otkaz, kaže da je ona preko Vuk logistika zaposlena u JKP i da joj je plata samo 26 hiljada.

Maja Rakić
Maja Rakić
Foto: SD/ilustracija

- Radila sam u JKP Paraćin u jedinici čistoće, gde radim i sada. Zadovoljna sam, plata je redovna, sve ide redovno. Imam platu od 26 hiljada dinara, minimalac. Nemam ni jednu primedbu – kaže ona. 

Takođe, i radnik čije ime je poznato redakciji a koje nećemo objaviti iz istih razloga, kaže da ima platu od oko 26 hiljada, a da mu Vuk logistik ne isplaćuje ni sve prekovremene sate koje ima zarađene, iako mu je ugovorom predviđeno da dobije novac.

- Ja sam preko Vuk logistik zaposlen u JKP Paraćin. Trenutno vozim neki traktor, čistim ulice. Imam platu oko 25 hiljada dinara, zavisi kako koji mesec izađem. Imam dosta prekovremenih sati, ali to mi nisu platili, jer plaćaju samo nekih 32 sata a ja imam preko 70-80 sati odrađeno – kaže on.

Podsetimo, opštinu Paraćin potresa nova afera koju je naš portal otkrio u toku višemesečnog istraživanja. Naime, u javnim preduzećima u Paraćinu se zapošljavaju radnici, i to preko firme Vuk Logistic, čiji je vlasnik preduzetnik Srđan Rakić, muž sekretarke Skupštine Opštine Paraćin Maje Rakić.

Prema podacima do kojih smo došli, tokom 2017. JKP Paraćin koji posluje u okviru Opštine Paraćin je firmi Srđana Rakića isplatila 4.334.246,04 dinara, dok je vrednost ugovora za 2018. godine čak 14.400.000 dinara sa PDV za takozvani lizing radnika. Direktor i vlasnik firme Vuk Logistik, Srđan Rakić, je suprug sekretarke Skupštine Opštine Paraćin Maje Rakić, a pošto su njih dvoje u braku to predstavlja direktan sukob interesa.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
12 Beograd