fbpx
Skip to main content
Bakir Izetbegović i Aleksandar Vučić

IZETBEGOVIĆ OTKRIO ZAŠTO SE NIJE SUSREO SA VUČIĆEM: Razmenili smo poruke, neka on meni ponudi termin, ja ću njemu lokaciju

Foto: Profimedia/ilustracija
Izetbegović želi sastanak sa predsednikom Srbije.

Predsednik SDA Bakir Izetbegović tvrdi da do susreta sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, sa kojim bi se rado sreo, još nije došlo jer mu nije ponuđen termin.

 

 

 

- Nije mi ponudio termin. Mi smo razmenili poruke. Čestitao sam mu na ustupljenim predmetima o ratnim zločinima, to je bio dobar korak. Rado bi se sa njim sreo - rekao je Izetbegović u intervjuu za Tanjug TV.

Na opasku da je odustao da se sa Vučićem sretne u Beogradu, lider SDA kaže da je zbog, kako je rekao, te nepotrebne halabuke u Sarajevu možda bolje da se sastanu u Bijeljini ili Brčkom.

Bakir Izetbegović
Foto: Profimedia

- Neka on meni ponudi termin, a ja ću ponuditi lokaciju - kaže Izetbegović.

Na konstataciju da je šef turske države Redžep Tajip Erodgan juče izjavio da će doći u jednodnevnu posetu Srbiji ili će pozvati predsednika Vučića da dođe u Tursku da bi razgovarali o BiH, Izetbegović kaže: "Zašto da ne".

- Treba da idemo jedni prema drugima. Zato sam i rekao ranije da mi neće pasti kruna s glave ako odem u Beograd da razgovaram s Vučićem - rekao je Izetbegović.

Vremenska prognoza
Snow
-2 Beograd