fbpx
Skip to main content
Miodrag Linta

''IZJAVE IZETBEGOVIĆA SU PROFAŠISTIČKE'' Linta: Jedan od mnogih dokaza ogromne mržnje prema Srbima

Foto: RTS/Printscreen
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta uputio je danas oštre kritike na račun predsednika Stranke demokratske akcije BiH (SDA) Bakira Izetbegovića povodom njegove izjave u kojoj je nagovestio da su Srbi loš narod.

Linta u saopštenju ističe ''da profašistika izjava Bakira Izetbegovića nije ništa novo i jedan je od mnogih dokaza ogromne mržnje Stranke demokratske akcije prema srpskom narodu''.

"Skandalozno saopštenje da obeležavanje 9. januara predstavlja krivično delo" Linta osudio saopštenje SDA

"Skandalozno saopštenje da obeležavanje 9. januara predstavlja krivično delo" Linta osudio saopštenje SDA

SKANDAL TRESE BiH: Ambasador dobio na poklon "Islamsku deklaraciju" Alije Izetbegovića (FOTO)

SKANDAL TRESE BiH: Ambasador dobio na poklon "Islamsku deklaraciju" Alije Izetbegovića (FOTO)

DODIK NIJE OSTAO DUŽAN BAKIRU: Stigla reakcija na sramotnu izjavu Izetbegovića

DODIK NIJE OSTAO DUŽAN BAKIRU: Stigla reakcija na sramotnu izjavu Izetbegovića

- Treba da se podsetimo, između ostalog, i profašističke izjave Bakira Iztebegovića koju je dao 20. jula prošle godine u Kozarcu kod Prijedora da je genocid nad Bošnjacima počeo u Krajini a kulminirao u Srebrenici i da ima mnogo Srba koji su skloni da hladno ubijaju komšije - kaže Linta

Izetbegović, kako je naveo, u kontitunitetu širi netrpeljivost prema Srbima jer odbijaju da prihvate apsurdne laži da su agresori i genocidan narod i jer nikad neće da se odreknu Republike Srpske i prihvate unitarnu Bosnu i Hercegovinu po principu "jedan čovjek, jedan glas".

- Potpuno je jasno da Bakir Izetbegović i bošnjački političari nisu odustali od politike otimanja dejtonskih nadležnosti Republici Srpskoj i ukidanja mehanizma nacionalnog i entitetskog veta u zajedničkim institucijama - kaže Linta.

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović
Foto: Profimedia

Linta ističe da je potrebno pokrenuti snažnu diplomatsku, političku i pravnu borbu za istinu o karakteru rata u BiH, stradanju srpskog naroda i povratku na izvorni Dejtonski sporazum.

- Glavni krivac za rat jeste islamistički režim Alije Izetbegovića čiji je temelj bila ''Islamska deklaracija''. Srpskom narodu je nametnut rat nelegalnom secesijom i nigde u BiH Srbi nisu prvi napali Bošnjake. Srbi su odbranili Republiku Srpsku i prihvatili Dejtonski sporazum da bi se zaustavio rat i postiglo kompromisno rešenje - naglasio je Linta.

SDA i druge bošnjačke stranke nikada nisu prihvatile dejtonski kompromis, smatra Linta i ističe da je zbog toga ključni interes Srbije ''da se zaustavi dalje razvlašćivanje Republike Srpske i da se započne borba za povratak nadležnosti koje su na nelegalan način prenete na nivo Bosne i Hercegovine''.

Lider SDA Izetbegović nagovestio je da Srbe smatra lošim narodom dok je u petak, oštro kritikovao predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd