fbpx
Skip to main content
Ivica Dačić

"JAKE SRBIJE TREBA DA SE PLAŠE SAMO SRPSKI NEPRIJATELJI": Ivica Dačić POSLAO PORUKU SVETU sa skupa Budućnost Srbije!

Tanjug/​Dragan Kujundžić
U prestonicu na skup "Budućnost Srbije" prema poslednjim podacima stiglo je 150.000 ljudi

Miting Budućnost Srbije okupio je više od 150.000 ljudi. Kompletno je popunjen prostor od Pravnog fakulteta, preko Bulevara Aleksandra Karađorđevića, Takovske i Kralja Milana, zatim ceo Pionirski park, preko Trga Nikole Pašića do Terazija. Čini se da je ovaj prostor suviše mali iza građane koji su došli da pozdrave Aleksandra Vučića i Srbiji. 

"Nije bitno za šta si, nego PROTIV ČEGA SI!": Ana Brnabić POZDRAVILA JAKU I JEDINSTVENU SRBIJU! (FOTO)

"Nije bitno za šta si, nego PROTIV ČEGA SI!": Ana Brnabić POZDRAVILA JAKU I JEDINSTVENU SRBIJU! (FOTO)

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić obratio se okupljenim građanima ispred Narodne skupštine. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je se zapitao se da li je Bora Čorba pevao "Ostani đubre do kraja" što bi najbolje opisalo ono od prošle nedelje i poručio da je istinita pesma.

- Poštovani građani, braćo i sestre, došao sam i da kažem i ono što nam je svojstveno, drugarice i drugovi! Kad smo bili drugovi živeli smo bez dugova! Želim da poručim gradonačelniku Radojičiću i predsedniku Skupštine grada Nikodijeviću - Mali vam je ovaj trg ovde, Beogradu treba veći prostor da se okupe svi oni koji se zalažu za bolju budućnost Srbije - rekao je Dačić.

- Mi smo ovih nekoliko nedelja bili svedoci da se iz Beograd i Srbije šalju ružne slike i poruke. Mi smo svedoci želje nekih pojedinaca i političkih stranaka da preko ulice dođu do vlasti, svedoci smo da se šalje poruka iz naše zemlje da smo slabi, nejedinstveni, da smo na ivici haosa, i zato sa zapada dolaze jači pritisci i ultimatumi, zato želim da kažem Đilas, Jeremić, Obradović, Lutovac, imaju medije zapadne, američke, imaju podršku zapdnih zemalja, imaju sve, samo jedno im fali: NAROD. Narod je ovde, zato je današnji skup poruka jedinstva i snage Srpskog naroda i da aplauzom pokažemo celom svetu koliko nas ima – istakao je Dačić.

Kako je rekao, ta Srbija kojoj danas kličete nije ni mala ni slaba već jaka, danas niko ne može da donosi odluke o Srbiji, a da se ne pita Srbija.

 - Izbegli smo bankrot, sa povećanjem plata, sa smanjenjem nezaposlenosti danas je Srbija poštovana zemlja u međunarodnoj zajednici.13 zemalja je povuklo priznanje Kosova. Mi smo ovih nekoliko nedelja bili svedoci da se iz Beograd i Srbije šalju ružne slike i poruke. Mi smo svedoci želje nekih pojedinaca i političkih stranaka da preko ulice dođu do vlasti, svedoci smo da se šalje poruka iz naše zemlje da smo slabi, nejedinstveni, da smo na ivici haosa, i zato sa zapada dolaze jači pritisci i ultimatumi, zato želim da kažem Đilas, Jeremić, Obradović, Lutovac, imaju medije zapadne, američke, imaju podršku zapdnih zemalja, imaju sve, samo jedno im fali: Narod – naglasio je Dačić.

Ivica Dačić
Foto: Predsedništvo Srbije

Prema njegovim rečima, nema predaje bez obzira ne pritiske.

- Za razliku od ovih koje sam spominjao, u vreme naše vlasti, više zemlje je povuklo priznanje Kosova nego što je priznalo. Želim da pozdravim sve koji su došli i da poručim svima onima koji to misle, ne igrajte se vatrom! Danas je Srbija jaka i niko ne sme da je napada – istakao je Dačić. 

Kako dodaje, to što Vučić još nije raspisao izbore je samo dokaz njegove odgovornosti. 

- On ih sam štiti od njihovog poraza i debakla. Ja bih ga zamolio da prestane da ih štiti. Ovo je poruka za sve u svetu, za sve u našem okruženju, ne pomišljajte da Srbiju možete da ucenjujete, da mislite da je istina da je Srbija slaba, pa da zbog toga vršite pritisak da priznamo Kosovo ili da se ukine Republika Srpska: Nema predaje, bez obzira na pritiske! – rekao je Dačić.

Ivica Dačić
Foto: Predsedništvo Srbije

Kako je dodao, ovo je poruka da je Srbija jaka i složna i da želi kompromis i rešenje. Jake srbije treba da se plaše samo neprijatelji Srbije. 

- Ja volim Srbiju i zato podržavam Vučića. Mi smo se ujedinili sa Vučićem, i ja i Palma i ostali i mogu da kažem da su se ujedini zvezdaši i partizanovci, i oni koji su za istok i zapad, i četnici i partizani. Sedam godina smo zajedno, mi smo se ujedinili zbog Srbije i ponosni smo što smo sve uradili za budućnost Srbije – istakao je Dačić. 

Nakon obraćanja premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra Dačića, govoriće i Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto i jedan od heroja sa Košara, penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski. Nakon njih okupljenima će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sve o današnjem danu možete pratiti UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd