Skip to main content
Paraćin

Javna preduzeća opštine Paraćin dala firmi Partner Plus preko 9 miliona za tzv. lizing radnika

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Javna preduzeća koja posluju u opštini Paraćin iznajmljivala su radnike na tzv. lizing radne snage kako bi zaobišli zabranu zapošljavanja u javnom sektoru koja je zakonski propisana

Dok je predsednik opštine Praćin Saša Paunović kukao na televiziji zato što mu država ne daje da zapošljava radnike, preduzeća njegove opštine našla su način da zaobiđu Zakon i iznajme radnike na takozvani lizing.

Pročitajte i:

Kao što smo već pisali, ugovore koje su sklapala javna preduzeća sa privatnim firmama za iznajmljivanje radnika kreću se do čak 12 miliona po jednom ugovoru, a najviše sklopljenih ugovora ima sa firmama rođaka funkcionera koji rade u opštini Paraćin.

Ne samo da su se na ovaj način prebacivale pare iz budžeta građana Paraćina i da su se na taj način funkcioneri našli u sukobu interesa, već su vlasti u Paraćinu našle način kako da zaobiđu i zakon o zabrani zapošljavanja koji je propisala Republika Srbija. Javna preduzeća koja posluju u opštini Paraćin potrošila su više od 100 miliona dinara na takozvani lizing radnika, a istraživačkim radom došli smo do tih milionskih ugovora koje ćemo u narednom periodu objaviti.

Paraćin
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Pored firme muža sekretarke Maje Rakić koja je iznajmljivala radnike javnim preduzećima opštine Paraćin, i firma Partner plus doo iz Paraćina, čiji je vlasnik prema podacima iz APR Radomir MIlutinović, na isti način poslovala je sa tom Opštinom. Naime, JP Vodovod od firme Partner plus iznajmila je radnike na tzv. lizing, a novac koji su prebacili u ovu firmu je 3.300.000 dinara.

Takođe, ova firma ostvarila je isto poslovanje i sa JP Direkcijom za izgradnju opštine Paraćin a ugovor je potpisan na 6.000.000 dinara. Dakle, iz javnih preduzeća opštine Paraćin u firmu Partner plus doo iz Paraćina prebačeno je 9.300.000 dinara na tzv. lizing radne snage.

Ugovor sa firmom Partner Plus
Ugovor sa firmom Partner Plus

Ugovor sa firmom Partner Plus
Ugovor sa firmom Partner Plus

Ugovor sa firmom Partner Plus
Ugovor sa firmom Partner Plus

Ugovor sa firmom Partner Plus
Ugovor sa firmom Partner Plus

Ovo je samo jedna od firmi koja je poslovala sa opštinom Paraćin i kojoj je iz budžeta Opštine prebacivan novac na tzv. lizing radne snage, a ugovori do kojih je naš portal došao govore o tome šta se sve radilo tamo.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd