Skip to main content
 • Read more Kosovo Kosovo

  ANTISRPSKA KAMPANJA ODJEKUJE JUŽNOM MITROVICOM: Pogledajte prevod SRAMNOG letka koji dele ALBANCI (FOTO)

 • Read more Patrijarh Kiril Svet

  Ruski patrijarh POSLAO PORUKU papi i Ujedinjenim nacijama, evo šta im je PORUČIO

 • Read more Telefon Vesti

  Trećina korisnika u Srbiji ne koristi internet na mobilnom telefonu

 • Read more FK Crvena zvezda Fudbal

  VEST KOJA SE ČEKALA NA MARAKANI: Evo kada UEFA odlučuje o utakmici na Parku Prinčeva! (FOTO)

 • Read more Zadruga Zadruga

  "VODE!!!" Zadrugari skočili na noge! OSTAO JE BEZ DAHA! Prolomio se uzdah! (VIDEO)

 • Read more Sloba Radanović Zadruga

  SLOBA SE SKINUO I POKAZAO... OPAA! Golim telom OTOPIO SNEG! Devojke, otpašće vam VILICA (FOTO)

 • Read more Scena iz filma Druga strana svega Vesti

  VELIKI USPEH SRPSKOG FILMA: Mila Turajlić nagrađena u Americi, a smeši joj se i OSKAR!

Poruka

JAVNI ODGOVOR DANASU: Manipulacijama nema mesta u medijima

Aleksandar Čupić, glavni i odgovorni urednik portala eVršac uputio je odgovor Danasu koji prenosimo u celosti

Poštovana koleginice Marjana Stevanović, sa knedlom u grlu Vas tako nazivam, jer konstrukcija zahteva koji ste mi uputili vrišti od pokušaja zloupotreba i manipulacija činjenicama, čemu nikako nije mesto u objektivnim medijima. Ukratko, sve ste mi rekli o Vašoj uređivačkoj politici.

Ipak, odgovoriću, jer Vas odgovor možda vrati na pravi put.

Zamolili ste me za komentar mojih tekstova i pomenuli ste "poslanice", verovatno misleći na Mariniku Tepić, jer potpredsednica DS Dragana Rakić nije poslanica, nego odbornica u Skupštini Grada Vršca. Nju Vam nudim gratis.

Zamolili ste me za komentar mojih tekstova i konstatovali da "iznosim niz uvreda na račun poslanica opozicije"...To Vam je kao da pitate Pikasa da Vam objasni koju poruku je želeo da pošalje svojom slikom "Gernika". Svako vidi ono što hoće.

Pored imena Marinike Tepić ja vidim reč "LAŽOV!". Da, velikim slovima, sa znakom upozorenja. Javno je objavila da je u Lučanima bila Lada Niva Gradskog muzeja u Vršcu. To nije istina - to je LAŽ. Što smo i dokazali. Zaključak je da Marinika LAŽE. Ako LAŽE neko ko se nudi narodu da mu bude vlast, narod mora da zna da je u pitanju LAŽOV! 

Vidite li Vi, koleginice, reč "LAŽOV!" pored imena Marinike Tepić? Da podsetim, ova gnusna LAŽ je namenski upotrebljena prilikom aljkavo/fašističkog napada na našu koleginicu, novinarku RTS iz Vršca Mašu Ivkov i njenog oca akademskog slikara Zvonimira Santrača. Nisam video da ste stali u zaštitu profesije i osudili napad LAŽOVA! 

Što se Dragane Rakić tiče, kako list Danas nije sramota da "ovu" koja se profesionalno bavi politikom i apsolutno je subjektivna, nazivate svojom novinarkom, kolumnistkinjom i dajete joj prostor da objavljuje šta ona želi, bez da proverite tačnost informacija, što Vam je obaveza. Vi kao novinarku predstavljate potpredsednicu DS koja je svaki dan politički aktivna. Nebo otvori se. Pljunuli ste na profesiju, podali ste se politici.

Dozvolili ste promoterki politike koju je narod osudio da, u Vašim novinama, iznosi brutalne neistine o šamaranju Gradonačelnice Vršca! Da li Vas je bar malo sramota zbog toga, ili ste uživali u napadima na Vrščanku Draganu Mitrović, ženu, ćerku, suprugu i majku?

Jeste li se, bar malo, zapitali, kako se posle Vaših objavljenih LAŽI (gle opet laž, ali Vaša, jer je Dragana Vaša "novinarka") oseća njena porodica? Niste, što me rastužuje...Rastužuje me i kada ne osudite ovu koja Vaše kolege naziva "najvećim ološem". Da ponovim, pljunuli ste na profesiju, podali ste se politici.

I odakle Vam to da su tekstovi o nabrojanim LAŽOVIMA "nastali u okviru projekta koji finansira Grad"? Zašto bezočnu manipulaciju kojoj nije mesto u medijima, gurate kao činjenicu? Da li vi to, po nalogu politike kojoj ste se podali, želite svoje kolege da nazovete korumpiranim? Pod plaštom manipulacije, koja bi od nas trebala da stvori "loše momke", pominjete "informativno", "u interesu građana", "ispunjavanje novinarskih standarda" i "poštovanje ljudskih prava"..."prema ciljevima projekta"!

Vi konstatovali, a mi da se branimo u zadatim okvirima? Ne, neće Vam proći. Tekstovi o LAŽOVIMA i promoterkama politike koju je narod osudio nisu deo projekta koji sprovodimo zajedno sa lokalnom samoupravom.

Dobili ste odgovor. A o ispunjavanju novinarskih standarda, interesu građana i poštovanju ljudskih prava, sami ste rekli više nego što ste mislili. Za razliku od nas, Vama, evidentno, do toga nije stalo.

Srdačno Vaš,

Aleksandar Čupić, glavni i odgovorni urednik portala eVršac

P.S. Pozdravite mi Iliju Devića.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Snow
-1 Beograd