Skip to main content
Goran Jusup

"J*bo im pas mater četničku!" Hrvati pustili prilog o doktoru i LAŽNOJ SESTRI, a na reči upućenim Srbima OSTALI NEMI

Foto: Printscreen/Dnevnik.hr
Reč skandal je mala za ovakav slučaj!

Nakon što je objavljena priča o doktoru Goranu Jusupu i medicinskoj sestri Veroniki Pecolaj iz Obrovca, javnost u Hrvatskoj se ne smiruje. S razlogom. Ambulanta u kojoj rade je zapuštena, pacijenti odlaze kod drugih lekara, takoreći beže, higijena ovo dvoje zdravstvenih radnika je posebna priča: mantil prljav, pocepane farmerke, masna i neuredna kosa.

Hrvatski mediji su se posvetili pomenutom slučaju, skrenuvši pažnju državi da reši dati problem i sve je to u redu, ali u senci ostaje ništa manji skandalozni problem koji se tiče mržnje po nacionalnoj osnovi.

Naime, takozvani lekar u prvoj rečenici kaže:

Goran Jusup
Foto: Printscreen/dnevnik.hr

 - Tvrdim, najbolji lekar ove države, to sam ja doktor Jusup, to sam ja. Potpisujem pred svakim, a to što je oko nas hrpa smeća, go**na, srbadije i četništva... to isto jest - kaže dr Goran Jusup, doktor u ambulanti u Obrovcu. Na ove reči reagovao niko nije!

Naime, on je lekar s 30 godina staža, a bez teksta ostavlja i njegova medicinska sestra, za koju pacijenti sumnjaju da je uopšte medicinska sestra.

- To nije istina, lažu čim zinu - kaže Veronika i tvrdi da je završila školu za medicinsku sestru kao i da je zaposlena kod pomenutog doktora.

Kaže da se za medicinsku sestru školovala u Zadru ali da se ne seća u koju školu je išla, jer je to, prema njenim rečima, bilo davno, pre 25 godina, a na pitanje koliko sada ima godina, takođe kaže 25. 

Na konstataciju da se računica ne poklapa kaže da je sve zaboravila, ali da se izborila da školu završi.

Doktor takođe tvrdi da je sestra završila medicinsku srednju školu, ali ni on nije znao da odgovori koju konkretno, te se tu opet umešala Veronika koja je verbalno napala novinara pitanjem "da li sedi na ušima" s obzirom na to da je već rekla o kojoj je školi reč, te ovog puta rekla da se radi o školi "Vladimira Nazora".

Veronika Pecolaj
Foto: Printscreen/Dnevnik.hr

 Na pitanje koje godine je  završila srednju školu odgovorila je da je to bila 2006. ili 2007. godine, a zapazivši da je ona tada imala 12 godina, uhvaćena u laži, "sestra" je samo potvrdila da je završila te da se ne seća tačno kad, a onda se pobunila:

- Nek ljudi tvrde šta hoće i nek lažu šta hoće, a ja sam ono što jesam.

Spomenuta škola Vladimira Nazora u Zadru nije medicinska već gimnazija, te je kontaktirana komora medicinskih sestara, a u registru nema sestre pod imenom Veronika Pecolaj.

Kada je novinarska ekipa otišla kod doktora on ih je, dok se predstavljao, dočekao rečenicom: "Namerno vam govorim o hrvatskoj nacionalnosti, jer su oko nas sve četnici", a malo kasnije u razgovoru je žestoko opsovao "J*bo im pas mater četničku!"

Slažemo se da se radi o nesvakidašnjem problemu i da su u pitanju životi ljudi, a nekima od njih jedini način da se pregledaju je upravo ovde u ovoj ambulanti. Slažemo se da slučaj treba isterati na čistac, ali nikako se ne možemo složiti da je uredu da dve, očigledno mentalno bolesne osobe, pozivaju na linč Srba, a da se o tome ćuti!

Sve vreme, dok su se kroz prilog smenjivale uvrede i psovke na račun Srba, niko nije reagovao! Niko od onih koji su došli da snime priču! Bazirali su se isključivo na rad ambulante, usput se otkrilo da su takozvana sestra i lekar u vezi, ali niko nijednog trenutka nije izrazio zabrinutost zbog govora mržnje, već su se ponašali da tog momenta ni nema u celoj priči.

Goran Jusup
Foto: Printscreen/Dnevnik.hr

Potpuno je očekivano od lošeg doktora i još gore sestre da pljuju i psuju po svemu što ima smeta, ogorčeni što su razotkriveni, ali da jedan medij zažmuri pred vulgarnim rečima, i gura ih pod tepih je skandalozno.

Ovo je, bez sumnje, još jedan dokaz koliko Srbi i srpski život vrede u Hrvatskoj. Ako se bar ne osudi ružna izgovorena reč, kako da očekujemo da će iko reagovati na neko mnogo veće nasije od kog mogu zavisiti životi ljudi.

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
Vaso's picture

Vaso

Ovaj je pravi doktor za Srbe. Tako se slatko izivljavaju i uzivaju u tome. A reakcija Srbije je....

2 | 1
Ivan's picture

Ivan

I njoj i njemu je vec bozija kazna kada se pogleaju u ogledalo(bolesne, krtenske face)

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd