Skip to main content
Stolar Mile

ON JE MNOGIMA ULEPŠAO DETINJSTVO: Stolar MILE više nije mogao da ćuti, OVO je poručio RODITELJIMA

Foto: Facebook / Stolar Mile
O deci i odustajanju

Stolar Mile se, nakon višegodišnjeg humanitarnog rada, susreo sa mnogim teškim situacijama u našem društvu. Povodom jednog takvog oglasio se javno na Fejsbuku.

BRAVO! Stolar Mile napravio je 1000 stolica i usrećio mnoge porodice, a ovo je njegova poruka

NEZAUSTAVLJIVI DOBROTVOR IZ BEOČINA: Mile stolar poklonio 900. stolicu!

Stolar Mile
Foto: Facebook / Stolar Mile

Zgrožen činjenicom da je neko u stanju da ostavi svoje dete i ode napisao je oštru kritiku upućenu takvim rodoteljima. Njegovo dirljivo pismo vam prenosimo u celosti:

“Kakav je osećaj držati jedno dete koje vam odmah pruži rukice i šeta vas po sobi osmehuje vam se i raduje? Naravno, osećaj je predivan. Ali, to neko ne zna i, što je najgore, ne želi da zna… Jednom sam pisao pa ću i opet o ovome – naravno, uz dozvolu…

Pišem nepoznatim prijateljima koji misle da su deca “stvari” pa ih jednostavno možete odbaciti. Pitam se kako uopšte može neko da odbaci deo sebe… Šta vi uopšte mislite? Deca se kupuju u supermarketima već odrasla?

Pa, izvinite, gospodo, ali treba promeniti i pelene, isprazniti nošu, boriti se sa temperaturama i dečijim bolestima, voditi i dovoditi iz vrtića i škole… E, onda ste roditelj, onda će vas poštovati… Za 15-20 godina pa i manje samo ćete saginjati glavu od sramote kada se sa njima sretnete na ulici… Ispravite svoje greške odmah, posle može da bude kasno i jako bolno. Mogu sve da razumem ali odbaciti svoje – e, to ne mogu niti želim da shvatim.

Tužno je to što sam skoro 30 odsto stolica poslao samohranim roditeljima. Jedna samohrana majka iz Beograda, koju ni ne poznajem, na moje pitanje da li vam treba još nešto od pomoći rekla je: “Ne mogu da verujem… Vi me to pitate, a ne pita me onaj koji bi trebalo”…

Ovo dete što držim je predivno, kao i sva ostala deca koje sam držao, šetao se sa njima i igrao se… Mnogo, ali mnogo u životu propuštate, a to su baš ti trenuci.

Ljutite se što sam ovo napisao? BAŠ ME BRIGA”, napisao je Mile.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
16 Beograd