fbpx
Skip to main content
Vuk Jeremić

Jeremić otkrio: Osnivačka skupština Narodne stranke 22. oktobra

Foto: Profimedia
Jeremić je naveo da je verovatno da će on biti na čelu stranke

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić, najavio je danas da će 22. oktobra biti održana Osnivačka skupština Narodne stranke koja će, kako je naveo, biti stranka političkog centra.

Jovanov o predstavljanju Srbije u Njujorku: Jeremić zalud baca otrovne strele

- Narodna stranka će pokušati da premosti neke od podela u našem društvu, pre svega podelu na građansko i nacionalno - kazao je Jeremić za Radio-televiziju Vojvodine.

Greške srpskih političara i kako su proćerdali svetu srpsku zemlju: Od komunista do dosmanlija

Jeremić je naveo da je verovatno da će on biti na čelu stranke, ali da će to ipak odlučiti Osnivačka skupština 22. oktobra.

Vuk Jeremić
Foto: Profimedia

Narodna stranka je, kako je podsetio, nastala kroz ujedinjavanje sa Narodnim pokretom Srbije Miroslava Aleksića, sa kojim su on i njegovi saradnici imali blisku saradnju.

- U tom procesu ujedinjavanja i ukrupnjavanja izbegli smo birokratske smicalice koje su mogle da nastanu prilikom registracije. Da se išlo u pešačko skupljanje potpisa za Narodnu stranku, u svakom trenutku neko je mogao da promeni ime od tih 117 ili 118 partija koje postoje u Srbiji - naveo je Jeremić.

On tvrdi da će Narodna stranka doneti novi kvalitet u politički život Srbije u vidu ljudi koji su se pokazali u profesionalnom smislu, ali imaju želju da se uključe u politički život. 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd