fbpx
Skip to main content
Kolinda Grabar Kitarovic

Jevrejski ŠAMAR Hrvatima: Izraelci dolaze da osude USTAŠKE ZLOČINE nad Srbima

Foto: Profimedia
Uzalud su se ponadali

Plan Kolinde Grabar Kitarović i Andreja Plenkovića pao je u vodu.

Pompezne najave da dolazak izraelskog predsednika Ruvena Rivlina u Hrvatsku znači nabavku novog naoružanja i velike investicije propale su posle pisanja izraelskih medija da Rivlin u Hrvatsku dolazi kako bi odao počast žrtvama jasenovačkog logora, u kojem su ustaše masovno ubijale Srbe, Jevreje, Rome...

Još jedan čvrst dokaz da Izrael ne prašta ustaška zlodela je to što u agendi Rivlinove balkanske turneje piše da je logor Jasenovac bio poznat po "nehumanosti i divljaštvu".

- Broj ubijenih u tom logoru je između 600.000 do 1,4 miliona - navodi Džeruzalem post.

Izraelski predsednik 27. jula iz Hrvatske stiže u Beograd, gde će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, što će, kako piše Džeruzalem post, imati "poseban odjek", imajući u vidu skorašnja politička dešavanja u Izraelu.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

- Hrvatska je pokušala da kupovinom oružja od Izraela otkupi grehove, ali to očigledno nije uspela, pošto je vreme iskupljenja davno prošlo, pa će Hrvati morati da plate cenu zločina koje su počinili - zaključio je Miroslav Parović, predsednik NSP.

Prema njegovim rečima, Izrael je kao država najjači garant da Hrvati neće uspeli da relativizuju genocid nad Srbima u NDH i neće dopustiti da se mnogobrojne žrtve Jasenovca zaborave i oproste.

Ruven Rivlin
Foto: Profimedia

Nekadašnji jugoslovenski ambasador Živadin Jovanović kaže da je odlazak izraelskog predsednika u Jasenovac crveni karton za Zagreb, dok je njegov susret sa Vučićem opomena hrvatskoj i evropskoj javnosti koje ćutke prelaze preko oživljavanja ustaštva i prikrivanja Holokausta i genocida nad srpskim narodom.

Politički analitičar Dragomir Anđelković tvrdi da je Izrael jedina sila koja sprečava Hrvate da istinu o Jasenovcu gurnu na marginu.

- Jevrejski lobi je veoma jak u svetu i on je prepreka Hrvatima, zato susret Vučića i Rivlina ima ogroman značaj i poslaće poruku svetskoj javnosti da Hrvati ne smeju da nastave kao dosad - zaključio je Anđelković.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-6 Beograd