fbpx
Skip to main content
Vuk Jeremić

Jovanov o predstavljanju Srbije u Njujorku: Jeremić zalud baca otrovne strele

Foto: Profimedia
Potpredsednik Glavnog odbora SNS ocenio da naarod u Srbiji neće "one kojima je stalo samo do sebe i koji Srbiji prizivaju propast"

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov izjavio je večeras da iako Vuk Jeremić Srbiji ne želi nikakv uspeh uzalud baca otrovne strele jer je stav naše zemlje tokom zasedanja Generalne skupštine UN bio predstavljen na najbolji mogući način.

Predsednik Srbije na kraju zasedanja Generalne skupštine UN: Srbiju će posetiti svetski lideri

Aleksandar Vučić je rekao da rešenje problema u regionu moguće jedino uz SAD

Jeremić, bivši predsednik Generalne skupštine UN, u Njujorku je pratio sednicu tog tela i kasnije rekao da mu je utisak da je prištinska strana bila aktivnija i da je uložila više energije nego Srbija.

Komentarišući poziv američkom predsedniku Donaldu Trampu da poseti Srbiju, rekao je da je spreman na veliku opkladu da se to neće desiti.

Tim povodom Jovanov kaže da Jeremić ne želi Srbiji nikakav uspeh i ne želi da u Srbiju bilo ko dođe.

milenko-jovanov
Foto: Srbija Danas

Prema njegovim rečima, Jeremić želi da Srbija bude na marginama svetske politike, baš kao što je on na marginama srpske politike i da zato koristi svaku priliku da govori protiv Srbije u želji da je ponizi.

- Ali, uzalud Jeremić baca otrovne strele prema državi kojoj je do juče želeo da bude predsednik. Aleksandar Vučić se u Njujorku sastao se sa više od 50 zvaničnika zemalja i organizacija sveta, video se sa najvažnijim svetskim liderima, a stav Srbije je bio predstavljen na najbolji mogući način -poručio je Jovanov.

Nebojša Stefanović o odustajanju Prištine: Ovo je VELIKA pobeda Srbije

Kako konstatuje, dok je Vučić radio za Srbiju, Jeremić je pravio zajedničku fotografiju sebe sa svojom slikom na zidu.

- Ta epizoda najbolje pokazuje zašto Jeremić, Tadić, Janković, Đilas, Šutanovac, Živković i ostali nikada neće dobiti podršku građana Srbije - zato što narod u Srbiji neće i prezire one kojima je stalo samo do sebe i koji Srbiji prizivaju propast, grobove i građanski rat, da bi se dočepali vlasti - zaključuje se u saopštenju SNS.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd