fbpx
Skip to main content
Čedomir Jovanović

JOVANOVIĆ NAJZAD STABILNO: Lider LDP i dalje ima teške zdravstvene probleme, ali nije životno ugrožen!

Tanjug/Zoran Žestić
Lider LDP jeste imao bolove i primao je terapiju, ali su izvršene sve pretrage, urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova, stomaka...

- Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je na lečenju u KBC "Dragiša Mišović", u stabilnom je stanju, a bolove koje je imao izazivao mu je pleuritis - zapaljenje plućne maramice - navodi izvor blizak političaru.


"Loše je, trpi jezive bolove, prima čak i morfijum" Supruga Čedomira Jovanovića o njegovom stanju

ČEDOMIR JOVANOVIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI: Negativan je na koronu, ALI OPET MORA NA LEČENJE?

ČEDOMIR JOVANOVIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI: Negativan je na koronu, ALI OPET MORA NA LEČENJE?

ČEDA JOVANOVIĆ U TEŠKOM STANJU: Lekari ne mogu da utvrde šta mu je - sumnjaju na ozbiljnu bolest

ČEDA JOVANOVIĆ U TEŠKOM STANJU: Lekari ne mogu da utvrde šta mu je - sumnjaju na ozbiljnu bolest

Ova upala je, kako se dodaje, pod kontrolom, a nije teška i nepredvidiva kao što to može da bude sa upalom pluća, koju je on i imao u julu, kada je bio pozitivan na kovid.

NAJZAD STABILNOG STANJA

- Jovanović jeste imao bolove i primao je terapiju, ali su izvršene sve pretrage, urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova, stomaka i ustanovljeno je da nema akutne zdravstvene probleme. On je dobrog opšteg stanja i lekari su dijagnostikovali da ima pleuritis, upalu plućne maramice, i da mu to izaziva tegobe. Stanje je pod kontrolom, i to nije opasno kao što je bilo s teškom upalom oba plućna krila, zbog čega je letos bio i na kiseoniku - navodi osoba bliska Jovanoviću.

Jovanović samostalno diše, ima dobru saturaciju, tako da mu nije potreban kiseonik. Da nije tako, bio bi u šok sobi, na kardiologiji i na intenzivnoj nezi. Od ove upale se relativno lako oporavlja uz adekvatnu terapiju, a ključno je odmaranje, ležanje i pridržavanje svih lekarskih saveta.

Jake posledice kovida

Podsetimo, Jovanović je u julu takođe bio u bolnici u KBC "Bežanijska kosa", ali i na Infektivnoj klinici, jer mu je dijagnostikovan koronavirus, a tada je imao tešku kliničku sliku. Zbog otežanog disanja i opšte slabosti, političar je bio više dana priključen na kiseonik, a po izlasku iz bolnice je i sam rekao da mu je "kiseonik spasao glavu". Pored teške upale pluća, lider LDP je tada imao i visoku temperaturu, ali i kardiološke probleme. I nakon nekoliko meseci Jovanović, kako je rekao, nije uspeo da se vrati u fizičku formu, a nije mogao ni da vežba jer su posledice koronavirusa bile jake.

Jelena Jovanović, supruga Čedomira Jovanovića, kaže da je njen suprug zbog nesnosnih bolova morao da pije "trodone" i morfijum.

- Loše je, trpi jezive bolove, zbog čega uz četiri antibiotika prima "ketanol", "trodon", čak i morfijum. Svi parametri su mu poremećeni. Iako više puta dnevno prima "fleksarin", D-dimer, koji je odgovoran za zgrušavanje krvi i izaziva trombozu, 12 puta mu je viši od gornje granice, CRP, koji ukazuje na neku upalu, takođe. Gvožđe mu je sa 39, što je visoko, palo na pet. Sumnjali su na unutrašnje krvarenje, ali srećom nije. Pritisak mu je zbog bolova užasno visok i teško ga lekovima vraćaju u normalu. Iako je teško, svi se borimo, posebno on, znate već njegovo legendarno "odustaćemo nikad" - izjavila je Jovanovićeva.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd