Skip to main content
Jugoslav Tintor

Jugoslav Tintor ponovo izabran za predsednika Advokatske komore Beograd

Foto: Media Centar
Iako je pred Izbornu Skupštinu Advokatske komore Beograd bilo poziva na bojkot, izabrani su predstavnici ove struke

Za predsednika AKB ponovo je imenovan Jugoslav Tintor, a potpredsednik je Veljko Delibašić.

Jučerašnji izbori bili su najmasovniji do sada, a hala Sava centra bila je prepuna beogradskih advokata. Kako kažu, ovim izborima i njihovom masovnošću konačno je stavljena tačka podelama na dve komore i od sada nema više mesta sumnjama ko su legitimni predstavnici advokata Beograda.

- Ovi izbori pokazali su jedinstvo advokata, ali i činjenicu da je profesija pobedila dnevno politikanstvo - kaže jedan od advokata.

Glasalo je 978 advokata, što je duplo više nego na dosadašnjim izborima, od kojih je Tintor osvojio 760, dok su protivkandidati Zora Dobričanin Ikodinović i Miroljub Pavlović osvojili 151, odnosno 49 glasova, uz 14 nevažećih glasačkih listića.

- Posle godine u kojoj smo puno toga uradili i o postignutom redovno informisali naše kolege, članove AKB, izuzetno sam zadovoljan što sam opravdao njihovo poverenje koje su mi ukazali na prethodnim izborima, održanim pre samo godinu dana - rekao je Tintor.

Izabrano je i 13 članova Upravnog odbora, članovi Nadzornog odbora, disciplinski tužilac i njegovi zamenici, predsednik Disciplinskog suda i discpilinske sudije, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našem Instagram profilu

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd