fbpx
Skip to main content
Aleksandar Šapić i Dragan Đilas

LICEMERJE ĐILASOVIH PRISTALICA NEMA GRANICU Kako je Šapić od najboljeg na svetu postao najgori?

Foto: sd ilustracija-Jutarnji Program TV HAPPY
Odluku da SPAS počne razgovore s naprednjacima o ujedinjenju izazvala je lavinu negativnih komentara na račun Šapića.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas nije štedeo pohvale na račun Aleksandar Šapića u vreme dok su bili saradnici. 

ZBOG ČEGA JE VUČIĆ NAPRAVIO OVAKAV POTEZ? Otkriven razlog ujedinjenja SNS-a sa Šapićem (FOTO)

ZBOG ČEGA JE VUČIĆ NAPRAVIO OVAKAV POTEZ? Otkriven razlog ujedinjenja SNS-a sa Šapićem (FOTO)

DA LI ĆE BITI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA? Šapić otkrio planove i osvrnuo se na odnos sa Goranom Vesićem

DA LI ĆE BITI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA? Šapić otkrio planove i osvrnuo se na odnos sa Goranom Vesićem

Počinju pregovori SNS i SPAS-a: Predsednik Vučić predvodnik

Počinju pregovori SNS i SPAS-a: Predsednik Vučić predvodnik

Da podsetimo, 2009. godine Aleksandar Šapić je postao pomoćnik tadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, i tu funkciju obavljao je do izbora za predsednika Opštine Novi Beograd u junu 2012.

Đilas i Šapić su svojevremeno bili najbliži saradnici. Nakon pada sa vlasti, Đilas se povukao iz politike, a Šapić je nastavio da vodi Opštinu Novi Beograd. Posle povratka Dragana Đilasa u politiku, stvari su se promenile. 

Svojevremeno, objašnjenje zašto za svog savetnika postavlja baš Šapića, Đilas je objasnio:

- Aleksandar Šapić, ne zbog toga što je uspeo u svojoj sportskoj karijeri ostvari sve medalje, osim zlatne na Olimpijadi, što stalno pominjemo, već zbog toga što je čovek koji ima izuzetne organizacione sposobnosti, koji je naučio da radi u timu, jer u sportu bez tima ne možete uspeti.

Takođe, Đilas je, pre nekoliko godina, u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" o Šapiću rekao sledeće:

- Intelektualno je podjednako veliki kao što je bio vrhunski sportista. Svi pričaju Nambija, Nambija, a niko neće da kaže da je bio najbolji na svetu. Ako je imao intelektualne sposobnosti da bude najbolji na svetu, sposoban je da bude najbolji i u nekom drugom poslu - izjavio je tada Đilas i dodao da je Šapić završio ozbiljnu školu.

Kada je Aleksandar Šapić osnovao SPAS u intervjuu za "Alo" osvrnuo se i na odnos sa Draganom Đilasem.

- Đilasa dugo poznajem, privatne razgovore neću prepričavati, nije umesno, ali zvaničnih poziva (da se priključi u tadašnji Đilasov) savez nisam imao. Nisam davao prostor za to, ali možda me ne bi ni zvali, ne znam.

Tada se osvrnuo i na komentare da će nekom uzeti glasove:

- Na svom samostalnom putu sam od 2013. godine, bez prestanka, a postoje i oni koji su u nekim momentima napuštali, bavili se drugim stvarima, nisu bili tu. Kako ja sad tom nekom uzimam glasove, nije mi baš najjasnije?

Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić
Foto: Tanjug/​Tanja Valić

U januaru ove godine, Šapić je rekao da je neuporediva njegova saradnja koju ima sa Aleksandrom Vučićem od one kakvu je imao sa Draganom Ðilasom.

- Danas su moja pozicija, iskustvo, znanje i rezultati značajno različiti. Relacije, odnos i okolnosti u kojima sam tada sa Ðilasom sarađivao i u kojima danas sa Vučićem sarađujem, toliko su različiti da nemaju nijednu zajedničku tačku - rekao je Šapić za Blic, odgovarajući na pitanje da li mu je lakše da vodi opštinu sada kada je u koaliciji sa SNS na republičkom nivou.

Dragan Đilas je danas prokomentario najavljeno spajanje Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića, da je dobro da situacija pred izbore bude što čistija. 

Đilasove pristalice po društvenim mrežama napadaju predsednika SPAS-a, pa se postavlja pitanje: kako je moguće da čovek izgubi kvalitete koji su bili glavni razlog da Đilas imenuje Šapića za savetnika?  

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd