Utorak 19. mar 2024.
Aleksandar Šapić i Dragan Đilas

LICEMERJE ĐILASOVIH PRISTALICA NEMA GRANICU Kako je Šapić od najboljeg na svetu postao najgori?

Foto: sd ilustracija-Jutarnji Program TV HAPPY
Odluku da SPAS počne razgovore s naprednjacima o ujedinjenju izazvala je lavinu negativnih komentara na račun Šapića.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas nije štedeo pohvale na račun Aleksandar Šapića u vreme dok su bili saradnici. 

ZBOG ČEGA JE VUČIĆ NAPRAVIO OVAKAV POTEZ? Otkriven razlog ujedinjenja SNS-a sa Šapićem (FOTO)

ZBOG ČEGA JE VUČIĆ NAPRAVIO OVAKAV POTEZ? Otkriven razlog ujedinjenja SNS-a sa Šapićem (FOTO)

DA LI ĆE BITI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA? Šapić otkrio planove i osvrnuo se na odnos sa Goranom Vesićem

DA LI ĆE BITI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA? Šapić otkrio planove i osvrnuo se na odnos sa Goranom Vesićem

Počinju pregovori SNS i SPAS-a: Predsednik Vučić predvodnik

Počinju pregovori SNS i SPAS-a: Predsednik Vučić predvodnik

Da podsetimo, 2009. godine Aleksandar Šapić je postao pomoćnik tadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, i tu funkciju obavljao je do izbora za predsednika Opštine Novi Beograd u junu 2012.

Đilas i Šapić su svojevremeno bili najbliži saradnici. Nakon pada sa vlasti, Đilas se povukao iz politike, a Šapić je nastavio da vodi Opštinu Novi Beograd. Posle povratka Dragana Đilasa u politiku, stvari su se promenile. 

Svojevremeno, objašnjenje zašto za svog savetnika postavlja baš Šapića, Đilas je objasnio:

- Aleksandar Šapić, ne zbog toga što je uspeo u svojoj sportskoj karijeri ostvari sve medalje, osim zlatne na Olimpijadi, što stalno pominjemo, već zbog toga što je čovek koji ima izuzetne organizacione sposobnosti, koji je naučio da radi u timu, jer u sportu bez tima ne možete uspeti.

Takođe, Đilas je, pre nekoliko godina, u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" o Šapiću rekao sledeće:

- Intelektualno je podjednako veliki kao što je bio vrhunski sportista. Svi pričaju Nambija, Nambija, a niko neće da kaže da je bio najbolji na svetu. Ako je imao intelektualne sposobnosti da bude najbolji na svetu, sposoban je da bude najbolji i u nekom drugom poslu - izjavio je tada Đilas i dodao da je Šapić završio ozbiljnu školu.

Kada je Aleksandar Šapić osnovao SPAS u intervjuu za "Alo" osvrnuo se i na odnos sa Draganom Đilasem.

- Đilasa dugo poznajem, privatne razgovore neću prepričavati, nije umesno, ali zvaničnih poziva (da se priključi u tadašnji Đilasov) savez nisam imao. Nisam davao prostor za to, ali možda me ne bi ni zvali, ne znam.

Tada se osvrnuo i na komentare da će nekom uzeti glasove:

- Na svom samostalnom putu sam od 2013. godine, bez prestanka, a postoje i oni koji su u nekim momentima napuštali, bavili se drugim stvarima, nisu bili tu. Kako ja sad tom nekom uzimam glasove, nije mi baš najjasnije?

Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić
Foto: Tanjug/​Tanja Valić

U januaru ove godine, Šapić je rekao da je neuporediva njegova saradnja koju ima sa Aleksandrom Vučićem od one kakvu je imao sa Draganom Ðilasom.

- Danas su moja pozicija, iskustvo, znanje i rezultati značajno različiti. Relacije, odnos i okolnosti u kojima sam tada sa Ðilasom sarađivao i u kojima danas sa Vučićem sarađujem, toliko su različiti da nemaju nijednu zajedničku tačku - rekao je Šapić za Blic, odgovarajući na pitanje da li mu je lakše da vodi opštinu sada kada je u koaliciji sa SNS na republičkom nivou.

Dragan Đilas je danas prokomentario najavljeno spajanje Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića, da je dobro da situacija pred izbore bude što čistija. 

Đilasove pristalice po društvenim mrežama napadaju predsednika SPAS-a, pa se postavlja pitanje: kako je moguće da čovek izgubi kvalitete koji su bili glavni razlog da Đilas imenuje Šapića za savetnika?  

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd