Skip to main content
Milo Đukanović

Kako je novac građana Srbije i Crne Gore otišao u džepove Mila Đukanovića i Duške Jeknić: Bogataši na plećima naroda

Foto: Profimedia/ilustracija/Youtube/Printscreen/ MorelTV
Ekstremno bogaćenje devedesetih godina od strane crnogorskih zvaničnika na vlasti išlo je paralelno sa ekstremnim siromašenjem građana Srbije i Crne Gore.

Svoje viđenje osiromašenja građana nekadašnje Srbije i Crne Gore dao je i italijanski advokat Đankarlo Sironi, koji se i ranije javljao kako bi potvrdio kao tačne navode brokera Oriana Mateija, koji neumorno piše o korupciji u samom vrhu crnogorske Vlade, na koje nažalost, još uvek niko ne reaguje. Radi se o nemalom novcu i za najbogatije države sveta, a ne za Crnu Goru.

Ekstremno bogaćenje devedesetih godina od strane crnogorskih zvaničnika na vlasti išlo je paralelno sa ekstremnim siromašenjem građana Srbije i Crne Gore. Građani su samo par godina ranije ostali bez svojih ušteđevina. Očajna situacija u koju su dovedeni nastavljena je novim poniženjima i uništenjem poštenih građana koji su sada, ostavljeni bez ikakvih finansija radili za jednu nemačku marku mesečno. Istovremeno, novac, a sa njom i moć, prelivala se u par ruku.

Sironi sebe predstavlja ne samo kao advokata već i prijatelja Janka Jeknića, naglašavajući da je upravo mnogo i saznao iz pozicije čoveka od poverenja bivšeg crnogorskog ministra inostranih poslova, koji je poginuo 1997. godine u automobilskoj nesreći, pod vrlo čudnim okolnostima. On otkriva i detalje koji su do sad bili nepoznati javnosti, kao što je učešće čuvene "čelične dame" srbskog bankarstva, nekadašnje direktorke Beogradske banke Borke Vučić u transakciji jedne milijarde nemačkih maraka sa Kipra u Švajcarsku, koji su na kraju završili u džepovima sadašnjeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i sadašnje ambasadorke Crne Gore u UAE Dušanke Pešić Jeknić. Borka Vučić, podsetimo, takođe je poginula u veoma čudnoj automobilskoj nesreći 2009. godine.

Milova jurišnica sve krvoločnija: Nakon želje da PALI SRPSKE VERNIKE, sad je "ZA DOM SPREMNA" (FOTO)

Milova jurišnica sve krvoločnija: Nakon želje da PALI SRPSKE VERNIKE, sad je "ZA DOM SPREMNA" (FOTO)

POD NATO ZASTAVOM ORILE SE PESME PUNE MRŽNJE: Hrvati i Albanci pijani i zagrljeni pevali o KLANJU SRBA!

POD NATO ZASTAVOM ORILE SE PESME PUNE MRŽNJE: Hrvati i Albanci pijani i zagrljeni pevali o KLANJU SRBA!

Ključni svedok AFERE "DRŽAVNI UDAR" ostaje iza rešetaka!

Ključni svedok AFERE "DRŽAVNI UDAR" ostaje iza rešetaka!

Da neko govori ili ne govori istinu najbolje se vidi iz izjava više svedoka. Svima koji su pratili više je nego jasno da se izjave Sironija i Mateija dopunjuju. On navodi u pismu da je prethodnih godina pratio sve što je ovaj objavljivao, o operaciji koja na Balkanu prozvana "Slučaj Matei". Objašnjava celokupnu finansijsku situaciju u SRJ koja je dovela do toga da Borka Vučić naredi da većina novca bude prebačena sa Kipra u Švajcarsku.

- Kao što znaš ja sam bio prijatelj i čovek od povjerenja tadašnjeg ministra inostranih poslova Republike Crne Gore Janka Jeknića, i pošto sam već proveo par meseci sa njim, bio sam odlično upoznat sa bankarskom operacijom koja je državi trebala u tom trenutku (govorim o 1996. godini), kakav je mandat Jeknić dobio i od koga - pisalo je u pismu.

Stručnjaci su vrlo dobro znali da se u tom trenutku Savezna Republika Jugoslavija, koju su formirale Srbija i Crna Gora, nalazila pod punim ekonomskim i finansijskim sankcijama, iz poznatih razloga, ali je i Srbiji kao i Crni Gori likvidnost bila potrebna kako bi zadovoljile potrebe srpskih i crnogorskih građana.

Milo Đukanović
Milo Đukanović
Foto: Profimedia

- Na čelu Ministarstva finansija nalazila se 1996. godine čuvena Borka Vučić, koja je morala na dnevnom nivou da se bori sa Klintonovom administracijom kako bi dobila pristup sredstvima koja su u to vreme bila deponovana u Beogradskoj banci na Kipru. Tada se u Beogradskoj banci na Kirpu nalazila 1.213.425.630 nemačkih maraka u gotovini i još 323 miliona maraka u vrednosnim papirima koje je izdala švajcarska banka UBS i Nacionalna banka Grčke. Sveukupno dakle, 1.536.425.630 maraka. Prema Borki Vučić jedan deo novca je trebalo da bude raspoređen, jedan sakriven, a jedan deo novca uložen - piše Sironi.

Upravo je Borka Vučić, ističe on, ovlastila Janka Jeknića da prebaci jednu milijardu maraka u kešu sa Kipra u švacarske banke, a na raspolaganje SRJ.

KAKO SU SE I ZAŠTO ZAVADILI MILO I MOMIR: Đukanović izigrao prijatelja i samostalno zagospodario državom

KAKO SU SE I ZAŠTO ZAVADILI MILO I MOMIR: Đukanović izigrao prijatelja i samostalno zagospodario državom

- Tog trenutka kad je Jeknić odlučio da prebaci jednu milijardu maraka u kešu i da ih stavi na račune švajcarskih banaka bile su mu potrebne kolaterale, koji bi opravdali toliku količinu novca. Naravno, njegova supruga Duška Jeknić je bila u toku sa onim što radi njen muž, i ja zasigurno znam da je ona o svemu obaveštavala svog ljubavnika Mila Đukanovića - kaže u pismu italijanski advokat koji je bio porodični prijatelj sa Jeknićima.

Kako navodi, više puta je svom prijatelju napomenuo da nema poverenja ni u fiducijara Vlade Crne Gore malteškog advokata Entonija Apap Bolonju.

Borka Vučić
Borka Vučić
Foto: Profimedia

- Ja sam svakako dan kasnije bio prisutan tokom svih poslovnih dešavanja i ne mogu negirati da sam svom prijatelju Janku Jekniću više puta rekao da apsolutno nemam poverenja u tadašnjeg advokata Vlade Crne Gore Entoni Apap Bolonju. Smatrao sam ga beskrupuloznim dilerom. Janko mi je međutim, odgovorio da će sve biti u redu, jer on nije postavljao pitanja i izvršavao je od tačke do tačke sve što mu je instruisano s vremena na vreme. Dok je Janko bez predaha radio da sve bude izvršeno kako treba, advokat Bolonja se već "prodao" Duški Jeknić koja se samo pravila da podržava posao svog supruga, dok je u stvari pripremala put da jedna milijarda nemačkih maraka završi na računima i u džepovima njenim i njenog partnera Mila Đukanovića - seća se Sironi.

Ono što je usledilo kasnije nije ga ostavilo ravnodušnim. Od samog je početka sumnjao da se ne radi o "čistim poslovima", te upozoravao Jeknića.

Milo daje veru za večeru! Prećutno odobrava plan VELIKE ALBANIJE, spreman da žrtvuje i CRNU GORU!

Milo daje veru za večeru! Prećutno odobrava plan VELIKE ALBANIJE, spreman da žrtvuje i CRNU GORU!

KO UPRAVLJA CRNOM GOROM? "Nadam se da neće tražiti da objave rat Srbiji - jer oni će to URADITI"

KO UPRAVLJA CRNOM GOROM? "Nadam se da neće tražiti da objave rat Srbiji - jer oni će to URADITI"

Srećko "Ateks" vodi državu, Milo obezbeđuje 3.000 evra "da se ne radi ništa": Snimak koji pokazuje svu crnogorsku "ELITU" (VIDEO)

Srećko "Ateks" vodi državu, Milo obezbeđuje 3.000 evra "da se ne radi ništa": Snimak koji pokazuje svu crnogorsku "ELITU" (VIDEO)

- Kada je u septembru 1996. godine Janko rekao da mora da se vrati u Crnu Goru, ja sam mu preporučio da to ne čini, jer sam imao užasan predosećaj. Kazao sam mom prijatelju Janku da ostane u Italiji, i da tek kada cela bankarska operacija bude završena, i kada bude imao kontrolu nad sredstvima, tada pozove sve visoke zvaničnike Srbije i Crne Gore i preda im ceo završen posao - ističe u pismu advokat i dodaje:

- Janko mi je rekao da mora obavezno da ide u Crnu Goru, i da će se vratiti već početkom januara 1997. godine i onda otići za Švajcarsku kako bi sredio sva sredstva i zatim platio proviziju Orianu Mateiju povodom povratka tri garancije koje je dala Vlada Crne Gore, i koje su iznosile ukupno 10 miliona dolara. Sa Jankom sam se poslednji put čuo 16. januara 1997. godine. Tada mi je rekao da je na večeri sa Milom Đukanovićem i Predragom Goranovićem, na kojoj su slavili završetak operacije koju je naručila gospođa Borka Vučić - napisao je Sironi i dodao:

- Ostatak priče je poznat. Jeknić je preminuo par sati kasnije u veoma čudnom saobraćajnom udesu, noseći u grob tajnu onog što se dogodilo. Tada je udovica Duška Jeknić preuzela je u svoje ruke "uzde" cele operacije koju će zaključiti u svoju i korist svog ljubavnika Mila Đukanovića. Ovo je cela istina istina o onome što se dogodilo i što mi je ispiričao moj prijatelj Janko Jeknić - završava u pismu Sironi.

 O malverzacijama crnogorske vlasti možete čitati i na portalu in4s.net.

Da li ste zadovoljni kvalitetom vode u Savskom jezeru?

(VIDEO) Misteriozna organizacija iz "Da Vinčijevog koda": Rade u tajnosti, ima ih jako malo, a kada zgreše SUROVO SE SAMOKAŽNJAVAJU

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd