fbpx
Skip to main content
Sednica saveta za nacionalnu bezbednost

KLJUČNI SATI: U naredna 72 časa otkrivaju se NOVI DOKAZI - predsednik Srbije upozorio na uznemirujući sadržaj

Foto: e-stock/Milos Rafailovic/Profimedia
Odgovor države biće nemilosrdan protiv kriminalnih grupa u skladu sa zakonom i ustavom, pravdom, moralom i potrebama građana Srbije, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je izjavio da je Srbija uspela da se u poslednjem periodu obračuna sa nekoliko kriminalnih grupa, koje su počinile brojna ubistva. Vodila se istraga za tri, sada već za 4, a ima novih saznanja i o drugim ubistvima i nestalima, rekao je Vučić u obraćjanju posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

"Počivaj u miru, ambasadore naše kulture, dragi prijatelju" Selaković se oprostio od Sanje Ilića

"Počivaj u miru, ambasadore naše kulture, dragi prijatelju" Selaković se oprostio od Sanje Ilića

VUČIĆ SUTRA SA BILJANOM ČEKIĆ: Predsednik će ugostiti mladu glumicu i njenu porodicu

VUČIĆ SUTRA SA BILJANOM ČEKIĆ: Predsednik će ugostiti mladu glumicu i njenu porodicu

"Borba protiv Belivukovog klana mora biti bespoštedna" Bečić se oglasio povodom prisluškivanja Vučića

"Borba protiv Belivukovog klana mora biti bespoštedna" Bečić se oglasio povodom prisluškivanja Vučića

On je naveo da će u roku od 72 sata biti novih saznanja, jer su pozamljene sprave kojima se otkrivaju novi dokazi.

Naveo je da su kod pripadnika najpoznatije grupe uspeli da uz pomoć tih sprava dođu do saznanja o kojima nije moglo ni da se sanja.

Pripadnici o grupe kojoj se govori imali su fotografije i obelezena lica u BIA i MUP-u, koji su im bili neprijatelji i "progonitelji".

Među tim ljudima, kako je precizirao, nije niko od čelnika MUP-a, već operativci koji su direktno uspeli da ih uhvate i ti ljudi su junaci, jer su rizikovali u pravom smislu reči zivote.

Vučić je rekao da ima mlađih kriminalnih grupa koje žele da nastave kriminalne delatnosti, ali je poručio da će ubrzo biti rastureni i iza resetaka.

- Izbrojani su dani na slobodi svima koji misle da je vreme da nastave "slavna dela prethodnika - i da truju decu narkoticima, likvidiraju suparnike na monstruozan nacin - poručio je on.

Aleksnadar Vučić
Tanjug/​Rade Prelić

Ministar policije Aleksandar Vulin govorio je danas o dekodiranju skaj telefona.

On je, govoreći o fotografijama i imenima operativaca MUP-a i BIA koji su radili na ovom slučaju, a koje su nađene u telefonima pripadnika organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković, Vulin je naveo da je imena i fotografije tih osoba njima neko dojavio i naglasio da će biti utvrđeno ko je to uradio.

Na pitanje novinara da objasni postupak dekodiranja skaj telefona i komunikacija, ministar je rekao da su kod pripadnika organizovane kriminalne grupe oduzeta 44 telefona koji su dekodirani i u kojima su nađeni brojni dokazi krivičnih dela, neki za dela za koje se znalo da su ih počinili, a neki za koje je tek otkriveno da su njihovo delo.

Prema njegovim rečima, svrha monstruoznih snimaka i fotografija koje su pripadnici klana razmenjivali između sebe i slali protivnicima bila je zastrašivanje.

- Vrh mafije je stradao, a stradaće i ulični prodavci - istakao je Vulin i dodao da postoje oni koji već pokušavaju da preuzmu tržište, teritoriju i mrežu klana Belivuk-Miljković i naglasio da će se i s njima država na isti način obračunati.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd