Skip to main content
Bedžet Pacoli

Ko je Bedžet Pacoli, glavni finansijer VELIKE ALBANIJE?

Foto: Profimedia
Mnogi se pitaju zašto se Rusija nije više angažovala po pitanju Kosova, odgovor može biti upravo: Pacoli

Bedžet Pacoli, albanski milijarder koji aktivno učestvuje u stvaranju Velike Albanije poziva na novo nasilje prema svima koji nisu albanske nacionalnosti. Međutim, ko je zapravo najveći finansijer ove monstruozne ideje?

Čovek zbog kog su nas bombardovali, sada ima novi projekat: Vilijam Voker najavio formiranje VELIKE ALBANIJE

Rani radovi

Milijarder je potekao iz siromašne porodice, zatim je kao i mnogi iz bivše Jugoslavije otišao trbuhom za kruhom u Nemačku. Tamo je naučio mnoge svetske jezike, a po povratku na Kosovo povezao se sa uticajnim pro-albanskim političarima koji su ga uveli u svet „biznisa“. Devedesetih godina Pacoli je radio u Rusiji, ali i drugim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Još 1993. godine Pacolijeva kompanija prijavila je obrt od 800 miliona dolara, a narednih godina Pacoli je obrtao milijarde dolara koje je investirao u projekat velike Albanije.

Velika Albanija
Foto: Srbija Danas

KEŠ ALBANSKE MAFIJE KROJI PRAVDU: Milioni Bedžeta Pacolija oslobodili zločinca Haradinaja?!

Jeljcin u rukama Pacolija

Mnogi se pitaju zašto se Rusija nije više angažovala po pitanju Kosova, odgovor se može pronaći i u činjenici da je Pacoli bio blizak sa tadašnjim predsednikom Rusije Borisom Jeljcinom, bolje rečeno imali su neke zajedničke poslove što nije čudno s obzirom da je Jeljcin kriminalizovao i opljačkao Rusiju. Zanimljivo je i da su Jeljcinove ćerke koristile kreditne kartice Pacolijeve firme. Naime, Pacoli je jednoj od Jeljcinovih ćerki platio neverovatnih 100 miliona dolara, da bi promenili svoj stav.

Pacoli je tako učestvovao u rasturanju svega pravoslavnog i pro-srpskog ne samo na Balkanu nego i u Evropi.

Po dolasku Vladimira Putina na čelo Rusije započinju ozbiljne istrage o poslovanju Pacolija i njegovi albanskih prijatelja.

I međunarodna zajednica se uključila u istrage o nelegalnom poslovanju koje je bilo karakteristično za Pacolija, ali i mnoge druge albanske firme kroz koje se prao novac.

Putin i Jeljcin
Foto: Profimedia

O NJEMU SE NE PIŠE I NE PRIČA: Ko je misteriozni biznismen koji stoji iza Haradinaja?

Pročitajte šta je Bedzet Pacoli finansirao u sklopu projekta velike Albanije

Pacoli je do sada finansirao naoružavanje „kosovske“ vojske protivoklopnim raketama i ostalom opremom kao i obuku za eventualno osvajanje severa Kosova, Kumanova i Skoplja odnosno sam projekat velike Albanije.

Takođe Pacoli je pripremio stotine miliona evra kako bi šiptarski ekstremisiti na jugu Srbije, u Preševu, Bujanovcu, Medveđi, ali i Vranju, Leskovcu i Nišu kupovali zemlju, nekretnine i firme.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
27 Beograd