fbpx
Skip to main content
Danilo Vučić

KO JE IZ POLICIJE PRATIO VUČIĆA I NJEGOVU PORODICU: "Ikonica" za Andreja, pratili Danila, snimali i "Bokeljku"

Foto: Srbija Danas
Jedna grupa u MUP-u je formalno tražila odobrenje za praćenje pojedinaca sa kojima je predsednik Srbije bio u kontaktu

Dosadašnja istraga pokazala je da su pojedini visoki funkcioneri MUP organizovali tajno prisluškivanje i praćenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i o tome postoje čvrsti dokazi. Praktično je izgrađena paralelna struktura u policiji, koja je mimo zakona nadzirala Vučićeve kontakte sa očiglednom namerom da u budućnosti politički diskredituje šefa države i kriminalizuje njegovu porodicu.

"PONOSAN SAM NA BORBU KOJU PREDVODI VUČIĆ": Đurić se oglasio posle udara na kriminalnu hobotnicu u Srbiji

"PONOSAN SAM NA BORBU KOJU PREDVODI VUČIĆ": Đurić se oglasio posle udara na kriminalnu hobotnicu u Srbiji

VULIN O SASLUŠANJU KOKEZE: "Imamo TRI ZAKLJUČKA i značajne sumnje u istinitost njegovih odgovora"

VULIN O SASLUŠANJU KOKEZE: "Imamo TRI ZAKLJUČKA i značajne sumnje u istinitost njegovih odgovora"

"SIGURAN SAM DA NEĆE IZAĆI DECENIJAMA" Vulin oštro o Velji Nevolji i razbijanju kriminala u Srbiji

"SIGURAN SAM DA NEĆE IZAĆI DECENIJAMA" Vulin oštro o Velji Nevolji i razbijanju kriminala u Srbiji

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", ove šokantne podatke do kojih se došlo iscrpnim istraživanjem operativaca SBPOK, u nedelji pred nama trebalo bi da razmatra Savet za nacionalnu bezbenost. Na stolu ovog tela verovatno će biti i "političko-bezbednosni kišobran" u MUP koji je pružao zaštitu kriminalnom klanu Veljka Belivuka. Takođe, trebalo bi da budu obznanjeni i stravični zločini ovog ganga koji je po monstruoznosti pomračio "slavu" zloglasnog "zemunskog klana".

Iako su naizgled ovo dva različita koloseka, u praksi su se i te kako dodirivala. Tim pre što se bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović sumnjiči za bliske veze sa Belivukovom kriminalnom ekipom.

Mimo odluke suda

Koliko su pojedinci u policiji zabrazdili u svakodnevnom nezakonitom praćenju šefa države i njegovih najbližih, govori i podatak da su imali instaliranu ikonicu sa imenom Andreja Vučića, kako bi preko njega motrili i na svaki potez šefa države. Takođe, na nezakonitim "merama", mimo odluke suda, bili su i predsednikov sin Danilo i otac Anđelko.

Pomenuta grupa u MUP je formalno tražila odobrenje za praćenje pojedinaca sa kojima je Vučić bio u kontaktu, a pod lažnim izgovorom da imaju veze sa drogom. Time su u obradu uvlačili i predsednika i njegovu porodicu, jer su svi upadali u mrežu prisluškivanja, čim bi ostvarili telefonski kontakt sa navodnim kriminalcima.

Dijanini usmeni nalozi

Osim Dijane Hrkalović, koja je odbila poligraf, do sada su saslušani bivši načelnik Službe za specijalne istraćne metode Uprave kriminalističke policije Dejan Milenković, poznatiji kao Bagzi, i Srećko Lazić, nekadašnji zamenik načelnika UKP. Lazić i Milenković su, navodno, detaljno ispričali o svemu šta se radilo, a mnogi su kazali da su radili po njenom usmenom nalogu i da je tokom njenog šefovanja u MUP bilo prisluškivanja mimo odluke suda. U predistrazi je ispitano više od 50 osoba.

Dobro obavešteni izvori beogradskog dnevnika prenose i da su odmetnute strukture u policiji pratile čak i ko dolazi u predsednikovu rezidenciju u vili "Bokeljka", nadajući se nekom kompromitujućem sadržaju kojim bi kasnije mogli da ucenjuju šefa države i politički ga diskredituju.

Sam Vučić je to potvrdio gostujući u subotu na TV Prvoj:

- Organizovana kriminalna grupa radi na mojoj diskreditaciji, ali je u to umešan i veći broj pripadnika MUP. Toga sam postao svestan  kada je objavljena fotografija mog sina Danila koji je u kafiću gledao utakmicu, između ostalog, i sa osobom koja je pravosnažno osuđena za tuču, ali ne i trgovinu drogom. Tada smo zaključili da to ne mogu da rade kriminalci, već da je neko iz policije dostavio. Saznao sam i da su pojedini policijski pukovnici i generali davali lažne informacije o mojoj porodici. Oni znaju koliko sam osetljiv na decu i koliko sam vezan za brata.

Opasnost nije prošla

Ljuban Karan, pukovnik KOS u penziji, kaže za "Novosti" da, kako istraga napreduje, sve je jasnije da je "određeni" deo MUP i vodio i realizovao akciju prisluškivanja.

- Određeni deo tog lanca je raskrinkan i razbijen, istraga na videlo izbacuje i neke nove ljude, nova imena, i videćemo do kog nivoa će sve to stići. Dobro je što istraga nije oslabila državu, naprotiv, ona je još čvršća i jača, u mnogim segmentima, i ekonomije i borbe protiv pandemije. Sada treba pažnju usmeriti i na realnu opasnost da će snage koje već duže rade na rušenju predsednika Vučića, a tu su pored mafije i strukture iz okruženja i drugih država, zbiti redove i da će pokušati potkupljivanjem, i na druge načine, da utiču na suđenja i spreče da se istraga završi presudama - zaključio je Karan.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
17 Beograd