fbpx
Skip to main content
Dragan Šutanovac

Ko su Nato lobisti iz organizacije CfSP?

Foto: Profimedia
Poslednjih nedelja članovi nevladine organizacije “Council for Strategic Policy” napadaju Srbiju zbog kupovine ruskog naoružanja, piše Istraga.rs

Šta je to Savet za strateške politike? Ko su njegovi članovi? Ko se nalazi na njegovom čelu? 

Ko su članovi Saveta za strateške politike?

Kako piše Istraga.rs, Savet za strateške politike ili “Council for Strategic Policy” je osnovao Dragan Šutanovac funkcioner Demokratske stranke. Ova organizacija je osnovana početkom 2019. godine i okuplja NATO lobiste iz sfere vojnih i bezbednosnih službi. Dragan Šutanovac je predsednik i osnivač ove NATO lobističke organizacije. Ova organizacija je u poslednje vreme kritikovala saradnju Srbije i Rusije, omalovažavala donacije oklopnih vozila iz Rusije i kritikovala dalje naoružavanje Srbije. Dragan Šutanovac je bivši Ministar odbrane koji je po nalogu Nato-a istopio na stotine tenkova tipa T-55, uništio veliki broj raketa PVO, učestvovao u uništavanju Vojne gimnazije i Vojne Akademije.

Nikola Lunić

Nikola Lunić je izvršni direktor ove organizacije, navodi Istraga.rs. Nikola Lunić je svedok da je Nato duboko infiltriran u naše vojne strukture s obzirom da je u vojsci bio kapetan broda. Kao Nato lobista dobio je mogućnost da nekoliko godina bude vojni ataše u Londonu. On je takođe i suosnivač ove Nato lobističke nevladine organizacije. Nikola Lunić je i član Demokratske stranke.

Petar Radojčić

Petar Radojčić je potpredsednik ove organizacije. Kao i njegov kolega Nikola Lunić on je takođe Nato lobista i bivše vojno lice. Poslednjih 15-tak godina profesionalne vojne službe bio je: nastavnik Taktike kopnene vojske u General-štabnoj školi; komandant artiljerijske brigade; operativac u komandi korpusa; komandant Vojnog okruga Beograd; načelnik Uprave za obaveze odbrane u Ministarstvu odbrane (MO); načelnik Uprave za ljudske resurse (J-1) u Generalštabu Vojske Srbije i Crne Gore (i Vojske Srbije) i direktor Inspektorata odbrane (MO).  Kao kadar Demokratske stranke od 2012 godine radi u Ministarstvu pravde.

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
dragan's picture

dragan

S M R A D O V I

2 | 0
RosaLux's picture

RosaLux

Šišatovac je glavni!

1 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
0 Beograd