fbpx
Skip to main content
Stjepan Mesić

KO VIŠE PREDNJAČI U MRŽNJI PREMA SRBIMA?! Evo od koga Mesić dobija pare da brani Haradinaja

Foto: Profimedia
Bivši hrvatski predsednik je prošle nedelje posetio Prištinu

Mesić je posetio prošle nedelje Prištinu kada je “ozvaničio” prijateljstvo sa Haradinajem, baš u predvečerje odluke Apelacionog suda u francuskom gradu Kalmaru, koji bi u četvrtak trebalo da se izjasni povodom zahteva Srbije za izručenje lidera OVK zbog stravičnih ratnih zločina na Kosovu i Metohiji. Bivši predsednik Hrvatske i SFRJ je rekao da se u Hrvatskoj sa pažnjom prate dešavanja posle Haradinajevog hapšenja.

MESIĆ RAZOTKRIVEN: NDH je hrvatska pobeda, Jasenovac je FALSIFIKAT! (VIDEO)

Pacoli, Tači i Mustafa
Foto: Profimedia

- Upoznat sam sa svim detaljima nakon hapšenja mog prijatelja Ramuša Haradinaja, za koga se nadam da će se uskoro naći na slobodi - rekao je Mesić, koji je razgovarao sa Isom Mustafom i sastao se sa rukovodstvom stranke čiji je lider Haradinaj.

Nije tajna da Albanci višestruko nagrađuju novcem svakog ko zastupa njihove interese u svetu pa je tako jasno da je Mesić za izlive prijateljstva sa Haradinajem dobio debelu Pacolijevu napojnicu.

ZLOČINCU SMETA ŠTO GA NAZIVAJU ZLOČINCEM: Haradinaj podneo tužbu za klevetu protiv Srpske liste

Ramuš Haradinaj
Foto: Profimedia

Pacoli koji već decenijama u javnosti figurira kao najbogatiji Albanac, svoje bogatstvo stavio je u funkciju Haradinajeve slobode, tako je maltene prvi put objavio na svom Fejsbuk profilu da je Haradinaj pušten da se brani sa slobode. Kao sledeće korake, najavio je zalaganje za ukidanje Interpolove poternice i vraćanje Haradinaja na Kosovo.

Bedžet Pacoli
Foto: Profimedia

Politički analitičar Branko Radun slaže se da bivši hrvatski predsednik deluje kao pravi albanski lobista.

- Mesić je bio poznat po pro-albanskim izjavama još početkom devedesetih godina, za vreme vladavine Franje Tuđmana, ali i kasnije. Očigledno da postoji tradicionalno, višedecenijsko strateško partnerstvo Albanaca i Hrvata koji imaju Srbiju kao zajedničkog neprijatelja - naglašava Radun.

PRIJATELJI PO MRŽNJI SRPSKOG NARODA: Mesić se nada da će Haradinaj brzo biti slobodan

UČK
Foto: Profimedia

Haradinaj je uhapšen 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po srpskoj poternici, a Srbija je potom uputila Francuskoj zahtev za njegovo izručenje. Lider OVK je nedelju dana kasnije pušten da odluku suda čeka na slobodi, ali mu je oduzet pasoš i zabranjeno da napušta teritoriju Francuske.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd