clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZAVRŠEN NAPORAN DAN U MINHENU! Vučić uz čašu crvenog vina čestitao srpskim vinarima Svetog Trifuna! (FOTO/VIDEO)

14.02.2020. 08:54 23:09
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Instagram/buducnostsrbijeav
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na 56. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji (MSC 2020) u kojoj je imao niz bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će učestvovanje na Bezbednosnoj konferenciji, koja se održava u četvrtak i petak u Minhenu, biti od velikog značaja za Srbiju "jer ćemo bolje moći da procenimo šta su dalji koraci prištinske vlade, šta su koraci Nemaca, Amerikanaca i svih ostalih u međunarodnoj zajednici".

VUČIĆ POSLE SUSRETA SA KURTIJEM: Bilo je žestoko, branio sam srpski narod! On za mene više nije nepoznanica

VUČIĆ POSLE SUSRETA SA KURTIJEM: Bilo je žestoko, branio sam srpski narod! On za mene više nije nepoznanica

Zemanu i Handkeu ORDENI za Sretenje: Ovo su dobitnici NAJVIŠIH PRIZNANJA povodom DANA DRŽAVNOSTI!

Zemanu i Handkeu ORDENI za Sretenje: Ovo su dobitnici NAJVIŠIH PRIZNANJA povodom DANA DRŽAVNOSTI!

"Radite li Amfilohiju o glavi?" Nakon novinarskog pitanja, Vučić SVE IZNENADIO SVOJIM ODGOVOROM (VIDEO)

"Radite li Amfilohiju o glavi?" Nakon novinarskog pitanja, Vučić SVE IZNENADIO SVOJIM ODGOVOROM (VIDEO)

22:55
Završen boravak u Minhenu

 

20:55
Večera sa Majkom Pompeom, Koenom i Bredneom

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje večeri sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, izvršnim direktorom i osnivačem kompanije Jigsaw Džaredom Koenom i predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom, koju za odabrane učesnike Bezbednosne konferencije u Minhenu organizuje Svetski ekonomski forum.

20:00
Vučić za RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučicć preneo je večeras novinarima da je na panelu o bezbednosti Zapadnog Balkana u Minhenu, gde se prvi put susreo sa Aljbinom Kurtijem, bila žestoka debata i da je na najbolji način branio interese Srbije i srpskog naroda. 

-Bilo je žestoko. Ne mogu da iznosim deltalje. Borio sam se za interese Srbije i srpski narod, što je moj posao. Govorio sam istinu i ponosan sam na to - rekao je Vučić za RTS.

 Vučić ističe da je na "nečije" potcenjivačke tvrdnje odgovarao štiteći na najbolji mogući način interese Sbrije.

-Uložio sam svo svoje znanje, energiju i entuzijazam - naglasio je Vučić.

19:45
Obraćanje Đurića i ministarke Joksimović

Javnosti su se iz Minhena obrazili direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

18:25
Okrugli sto o bezbednosti na Balkanu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar učestvuje na okruglom stolu o bezbednosti na Balkanu: "Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana".

18:10
Održani važni sastanci za građane Srbije

Predsednik Vučić se tokom Bezbednosne konferencije u Minhenu sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom i direktorkom MMF-a Kristalinom Georgievom.

-Dobra prilika da sa prijateljima Srbije razgovaram o našem evropskom putu, ali i ekonomskim reformama i novim investicijama - napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu. 

18:00
Predsednik se sastao sa Janom Hekerom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Janom Hekerom, savetnikom za spoljnu politiku i bezbednost savezne kancelarke SR Nemačke.  

16:30
Sastanak sa ministrom spoljnih poslova NR Kine

-Uvek ćemo biti uz kineski narod i uvek ćemo biti zahvalni predsedniku Siju za sve što ste učinili za naš narod - predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Vangom Jiem, ministrom spoljnih poslova NR Kine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je potvrdu da će kineski predsednik Si Đinping posetiti Beograd ove godine.

16:00
Sastanak sa Murom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Ričardom Murom, političkim direktorom u Forin ofisu. 

15:50
Predsednik se sastao sa izvršnim direktorom Atlanskog saveta

 

Predsednik Srbije sastao se sa izvršnim direktorom Atlantskog saveza Dejmonom Vilsonom.

14:00
Otvorena Minhenska konferencija

 Uživo snimak konferencije na kojoj prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

13:40
Aleksandar Vučić sa izvršnim direktorom Jigsaw-a!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Džaredom Koenom, izvršnim direktorom Jigsaw.

Vučić je na zvaničan instragam profil postavio fotografije sa sastanka sa Džaredom Koenom.

13:20
Vučić za ruske medije: Najbolji odnosi sa Rusijom i Kinom, nastavljamo putem ka EU

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas, u izjavi novinaru ruske televizije u Minhenu, da će Srbija nastaviti da održava najbolje odnose i saradnju sa Rusijom i Kinom, po ugledu na zemlje koje imaju mnogo veću razmenu sa Rusijom od nas, ali da će nastaviti i svoj evropski put.

Vučić je u Minhenu, u pauzi Minhenske bezbednosne konferencije, odgovarao na pitanja novinara, a osim predstavnika medijskih kuća iz Srbije i regiona, njegovo izlaganje su pratili i novinari stranih medija.

Novinar ruske televizije pitao je predsednika Srbije da prokomentariše slogan minhenske konferencije "westlešneš", što znači nestanak značaja Zapada, kao i komentare koji su se mogli čuti da je Rusija destabilizirajući faktor.

Vučić mu je odgovorio, kako je preneo, isto što i mnogim investitorima sa kojima se sastao, a koji su ga pitali o uticaju Rusije i Kine, te kojima je govorio da njihove zemlje imaju mnogo veću trgovinsku razmenu sa Rusijom, a posebno sa Kinom, od Srbije.

- Vi imate benefite te saradnje za vaš narod, a neki od vas nama ne dozvolajvaju da uradimo isto... Mi ćemo odrzati najbolje odnose sa Kinom i Rusijom, nastavićemo veoma dobru saradnju, to se neće promeniti, iako svi znaju da smo na evropskom putu - rekao je Vučić.

Ističe da Srbija neće promeniti svoju politiku, koja joj je, kaže, obezbedila i dobre rezultate u ekonomiji i dobro pozicioniranje u svetu.

- To ne govorim samo za rusku televiziju, već i za sve regionalne televizije, vidim ovde i mnoge kamere iz EU zemalja, što me ne zanima. Ovo je srpska politika i mi ćemo je nastaviti - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je nakon što je dao izjavu medijima na svoj zvaničan instragam profil postavio fotografiju na kojoj se vidi veliki broj novinara i napisao: "Veliko interesovanje stranih medija za srpske stavove".

12:10
Vučić o svojim susretima u Minhenu i potpisanom sporazumu sa Prištinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji tenutno boravi u Minhenu rekao je za medije da je zadovooljan dosadašnjim boravkom.

- Zemlja je progresivna i njena ekonomija ide napred i to svi vide i srećan sam zbog pisma o namerama – kaže Vučić. Dodaje da se razgovaralo sa investitorima, koji su zadovoljni ekonomskim napretkom Srbije, rastom infrastrukture, kreditnim rejtingom, ugovorima sa brojnim bankama.

Kada je reč o upozorenju Haradinaja Kurtiju u vezi sa taksama, Vučić odgovara "Ma, šta me briga".

Komentarišući situaciju u Crnoj Gori, kaže da bi voleo da čuje kakva prava Srbi imaju u tamo i imaju li prava kao Albanci u Makedoniji.

Komentarišući izjavu Boška Obradovića koji je poručio da će se u Srbiji desiti što i u Crnoj Gori, Vučić kaže da su to reči očajnika koji ništa ne razume. 

- Mi ovde razgovaramo o ekonomiji, ali to neki ne razumeju. Stvari se menjaju ubrzano, samo se njihova svest ne menja i brojevi im idu naniže – kaže predsednik. Predsednik Vučić dodaje da ga očekuju brojni sastanci, a da su svi dosad bili dobri.

- Ovo je važan dan za Srbiju, ono što smo potpisali mnogo je važno. Važno je za bolji život svih naših građana, za protok robe i usluga - rekao je Vučić.

On je govorio i o mnogobrojnim sastancima koje je do sada imao u Minhenu.

- Johanesa Hana molio sam ponovo za srpski čelik, to je mnogo važno za Smederevsku železaru - rekao je Vučić.

O predstojećem razgovoru sa delegacijom iz Prištine, Vučić je rekao da očekuje težak razgovor.

- Boriću se snažno za interese Srbije. Bio je Tači i na ovom potpisivanju danas. Ne znam da li će Kurti doći na ove sastanke popodne. Smešno mi je što uopšte treba da pričamo o taksama u 21. veku. Ne znam ko će biti sa njihove strane, ali ja sam dovoljno iskusan i znam da menjam taktiku u zavisnosti od situacije - naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je poručio da postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine ne zavisi od političkih želja, već od političke realnosti i spremnosti Albanaca da razgovaraju o kompromisu.

Vučić je to rekao komentarišući izjavu Hašima Tačija da očekuje potpisivanje konačnog dogovora do kraja godine.

- Sedam godina slušam tu izjavu... To ne zavisi od političkih želja, već političke realnosti i spremnosti Albanaca da razgovaraju o kompromisu - rekao je Vučić.

11:50
Sastanak sa evropskim komesarom Johanesom Hanom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžet i administraciju.

Vučić je na zvaničan Instagram nalog postavio fotografije sastanka sa Hanom.

Razgovoru prisustvuje i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović. 

11:30
Vučić sa šefom radne grupe za ZB u Bundestagu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu, u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, sa nemačkim poslanikom Johanom Vadepulom, šefom radne grupe za Zapadni Balkan u Bundestagu.

Vadepul je poslanik CSU/CDU.

Na sastanku je i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Vučić je na zvaničan instragam profil postavio fotografije sa sastanka sa nemačkim poslanikom.

10:30
Vučić na sastanku sa investitorima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na okruglom stolu sa visoko rangiranim investitorima.

 - Cilj nam je da Srbiju predstavimo kao zemlju povoljnog poslovnog ambijenta i atraktivnu destinaciju za investitore i da napredujemo sa investicijama - objavljeno je na instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Vučić je juče rekao da će panel sa nemačkim investitorima biti od fantastičnog značaja za Srbiju, kao i da je organizovan uz podršku Vofganga Išingera.

- Spremam se za to i želim da privučemo još nemačkih investitora. Išinger, koji je politička legenda Nemačke i koji ima ogroman ugled u Nemačkoj, je pozvao te investitore da dođu i da Srbija predstavi sebe kao investicionu destinaciju. Da to radite na Minhenskom bezbednosnom forumu, to je od ogromnog značaja - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je i da je to velika čast i prilika.

9:50
Potpisivanje izjave o namerama o obnavljanju železničkog saobraćaja između Beograda i prištine

U Minhenu je potpisano Pismo o namerama za obnovu želelezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika kosovskih privremenih institucija Hašima Tačija. U ime Beograda Pismo je potpisao direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić

- Ovo što je potpisano značajno je zbog slobode kretanja, protoka robe, kapitala, usluga i ljudi. Srećan sam što vidim danas napredak I mnogo hvala Trampu I Grenelu u ime Srbije, jer svi osećamo da ćemo od ovoga imati bolju budućnost I da ćemo osigurati mir za naredne decenije - rekao je po portpisivanju dokumenta predsednik Vučić.

On je takođe zahvalio predsedniku SAD i ambasadoru Grenelu na velikom inetresovanju za ovaj region.

- Ljudi žele posao, nadu, ekonomiju i bolji život. A značaj ovog što je potpisano su novi poslovi - istakao je Ričard Grenel.

Američki diplomata kaže da, kao što je predsednik SAD Donald Tramp rekao da je ponosan na američku ekonomiju, tako je i on ponosan kada se ljudima obezebedi posao.

- Želimo da unesemo energiju u ovaj rpoces, dijalog, I da ne gledamo samo politička pitanja - istakao je Grenel i još jednom konstatovao da ljudi žele posao.

Kosovski predsednik je zahvalio izaslaniku Grenelu što je učinio mogućim ovo Pismo o namerama.

- To je još jedan korak napred, posle dogovora o otvaranju aviolinije Beograd Priština. To je vrlo pozitivna poruka, da će biti više mira, posla i ekonomije - rekao je Tači i dodao da veruje da je ove godine moguće postići konačan sporazum sa Beogradom.

U ime Beograda Pismo je potpisao direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, a za prištinsku stranu - predstavnik Direkcije za železnice.

Dokument je potpisan u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

- To je veoma važno zbog Srba koji žive u Gračanici, Kosovskom pomoravlju i Sirinićkoj župi - istakao je predsednik Vučić nakon potpisivanja, objavljeno je na instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Pismo o namerama za obnovu aviosaobraćaja između Beograda i Prištine potpisano je 20. januara u Berlinu, sa kompanijom "Lufthanza".

08:00
Vučić sa Rikerom

Vučić se sastao jutros u Minhenu s v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom, objavljeno je na instagram profilu "budućnostsrbijeav".

To je prvi sastanak predsednika Vučića koje će danas imati u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

Predsednik Srbije učestvuje na 56. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji (MSC 2020) na više panela, a imaće veliki broj bilateralnih susreta.

Predsednik Vučić iz Minhena nakon sastanka sa Grenelom: "Amerikanci ČVRSTO INSISTIRAJU NA UKIDANJU TAKSI!"

Predsednik Vučić iz Minhena nakon sastanka sa Grenelom: "Amerikanci ČVRSTO INSISTIRAJU NA UKIDANJU TAKSI!"

JOŠ JEDNO PRIZNANJE ZA PREDSEDNIKA: Sutra dobija status POČASNOG GRAĐANINA grada Aleksandrovca

JOŠ JEDNO PRIZNANJE ZA PREDSEDNIKA: Sutra dobija status POČASNOG GRAĐANINA grada Aleksandrovca

Sličan se sličnom raduje! "Pajtaši" jedan drugom čuvaju leđa: Obradović opravdava Trifunovićeve saobraćajke

Sličan se sličnom raduje! "Pajtaši" jedan drugom čuvaju leđa: Obradović opravdava Trifunovićeve saobraćajke

AZDEJKOVIĆ RAZBUCAO SERGEJA! "Da li ti je i vozač autobusa kriminalac, stoko bezrepa"

AZDEJKOVIĆ RAZBUCAO SERGEJA! "Da li ti je i vozač autobusa kriminalac, stoko bezrepa"

TUŽIO PA BEŽI OD SUĐENJA! Boško Obradović zahtevao odlaganje, Vesić podneo kontratužbu! (FOTO/VIDEO)

TUŽIO PA BEŽI OD SUĐENJA! Boško Obradović zahtevao odlaganje, Vesić podneo kontratužbu! (FOTO/VIDEO)

Piše:
Srbija Danas
14.02.2020. 08:54 23:09