fbpx
Skip to main content
Medveđa

Koordinaciono telo za jug Srbije dodelilo 63 stipendije srednjoškolcima u Medveđi

Foto: Srbija Danas
U maloj sali Kulturnog centra u Medveđi prigodnim programom organizovana je dodela stipendija srednjoškolcima sa teritorije opštine Medveđa. Ukupno 63 učenika, narednih devet meseci imaće stipendiju po 6.000 dinara mesečno.

Stipendira ih Koordinaciono telo za jug Srbije, kao deo aktivnosti kojima je cilj bolji život svih građana na jugu Srbije. U srednjškolskom centru u Medveđi nastavu pohađa 185 učenika, od čega dvadesetak njih na albanskom jeziku.

Kao domaćin događaja, prisutnima se prvo obratio predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, koji je rekao da je ovo veliki dan za opštinu Medveđa.

Nebojša Arsić
Foto: Srbija Danas

- Zahvaljujući sredstvima Koordinacionog tela i naravno dobrom uspehu naših đaka, danas Medveđa ispisuje novu stranicu istorije. Tradiciju ulaganja u mlade ljude podržalo je Koordinaciono telo, čijim sredstvima se ove godine finansira 63 najboljih srednjoškolaca sa teritorije naše opštine. Ako uporedimo prošlogodišnji broj dodeljenih stipendija iz Koordinacionog tela, svega njih 14, u odnosu na ovogodišnji broj, moram priznati da je ovo veliki uspeh - rekao je Arsić.

On je istakao je da je Koordinaciono telo u prethodnim godinama puno uradilo za opštinu Medveđa, a da je ova godina što se tiče saradnje bila znatno efikasnija. 

Medveđa
Foto: Srbija Danas

- Nadamo se da će ovaj iznos pomoći ovoj deci da imaju mogućnosti da svoje školovanje organizuju na način kako to žele i da je ova pomoć nešto što će u narednom periodu biti stalno i trudićemo se da što veći broj dece dobije ovu stipendiju - poručio je predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković.

Odgovarajući na pitanja novinara o trenutnoj situaciji na jugu Srbije i Kosovu i Metohiji, Stanković je izrazio uverenje da ćemo u periodu koji je pred nama imati umirenje strasti koje su narasle i da će ovaj problem biti rešen na obostrano zadovoljstvo.

Zoran Stanković
Foto: Srbija Danas

- Očekujem da privreda koja ne poznaje nacionalnost i granice bude dominanta, obzirom da ljudima koji žive i sa ove i sa one strane administrativne linije omogućava bolji život, jer je težnja svih nas da bolje živimo - zaključio je Stanković.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
18 Beograd