fbpx
Skip to main content
Ramuš Haradinaj

Krvnik nastavlja da provocira! "Preševska dolina je Istočno Kosovo - to će biti prioritet moje Vlade!"

Foto: Profimedia
On je kazao da su Albancima iz Preševske doline "treba pokloniti kosovske pasoše"

Kandidat za premijera samoprozvane države Kosovo i bivši komandant OVK kojeg Srbija traži zbog ratnih zločina na KiM, Ramuš Haradinaj, izjavio je da će "Preševska dolina biti jedan od glavnih prioriteta" njegove vlade, "isto koliko i sever Kosova".

Nema srama, a OBRAZ K'O ĐON! Haradinaj hoće da se uključe AMERIKANCI zarad rezultata u dijalogu

Haradinaj ne propušta priliku da preti Srbiji: Sa NEPRIJATELJEM samo neprijateljski!

Predsednik Allijanse za budućnost Kosova je za portal Preševa jon (Naše Preševo) izjavio da "Albanci iz Preševske doline zaslužuju da imaju kosovske pasoše".

kosovo
Foto: Profimedia

- Država Kosovo je rezultat toga što su dali živote, prolili krv za ovu državu... Nije logično da naša država Kosovo danas nema razumevanje za narod Doline, deo Kosova koji ne zovemo slučajno Istočno Kosovo - rekao je Haradinaj.

On je kazao da su Albancima iz Preševske doline "treba pokloniti kosovske pasoše" i obećao da će im pružiti "besplatno obrazovanje, stipendije...ponuditi dvojno državljanstvo, pristup zdravstvenom sistemu tako da budu jednaki građanima Kosova".

- Planiram da na Kosovu otvorimo kancelariju za našu braću tamo (u Preševskoj dolini) da bi bili bliži građanima - Kosova, naveo je Haradinaj.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd