fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić otkrio istinu o učestvovanju Srbije u testiranju kineskog cepiva: Najavljeno i da stiže nova vakcina u OKTOBRU!

Foto: Profimedia
Vučić je istakao da se u nabavci vakcina Srbija nije ponašala geopolitički, već samo imajući u vidu spašavanje ljudskih života

Nismo učestvovali u testiranju kineskih ili bilo kojih drugih vakcina, već smo sve kupili nakon što su prošle sve faze testiranja, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stručnjak savetuje: POSLEDICE MOGU BITI OZBILJNE! Evo koje simptome kod dece ne smete da ignorišete!

Stručnjak savetuje: POSLEDICE MOGU BITI OZBILJNE! Evo koje simptome kod dece ne smete da ignorišete!

DAN SEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA U DRUGOM SVETSKOM RATU: Predstavnici države položili vence na Starom Sajmištu

DAN SEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA U DRUGOM SVETSKOM RATU: Predstavnici države položili vence na Starom Sajmištu

"Stavićemo tačku na nesporazume SPC i Crne Gore" Patrijarh Profirije: Postignuta saglasnost o Ugovoru sa CG

"Stavićemo tačku na nesporazume SPC i Crne Gore" Patrijarh Profirije: Postignuta saglasnost o Ugovoru sa CG

Vučić je, u razgovoru sa predstavnicima Atlantskog saveta, kazao da ne veruje da je ono što je uradio tim na koji je ponosan, a čiji je on deo, nešto ogromno istorijsko, iako je naša zemlja svojim naprima dobila više vakcina od ostalih. Rekao je da je Srbija kupila i dobila sve vakcine nakon što su prošle sve faze testiranja, podsetivši da je prvi aranžman postignut sa Fajzerom.

- Oni su tačni u isporuci kao švajcarski sat. Uvek isporučuju kao što smo se dogovorili i zadovoljan sam time - objasnio je Vučić.

Podsetio je da je Srbija dobila i velike isporuke vakcina iz Kine, AstraZeneka, kao i Sputnjik iz Rusije.

Nedavno, ukazao je, postignut je dogovor i sa Modernom o njihovoj vakcini protiv korone, koje će u Srbiju stići krajem oktobra.

Naglasio je da se u nabavci vakcina Srbija nije ponašala geopolitički, već samo imajući u vidu spašavanje ljudskih života, te ga, dodaje, ne interesuju kritike s tim u vezi.

Istakao je da ne oseća nikakve nacionalističke tendencije, i da mu je najvažnije očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i da Srbija podržava svoje susede. S tim u vezi je podsetio da ne odgovara na uvrede iz drugih delova regiona. Vučić je istakao da je uspeh Srbije u nabavci vakcina vezan za uspehe u ekonomiji.

Podsetio je da je Srbija po rastu druga u Evropi, i da MMF prognozira Srbiji rast od pet odsto za tekuću godinu, dok su domaća predviđanja između 6 i 6,5 odsto rasta BDP-a.

Takođe uspeh vakcinacije se oslanja, kaže, i na brzo sprovođenje digitalizacije, dodajući da je posebno ponosan na naše programere koji su odradili odličan posao.

Snaženju ekonomije Srbije, dodao je, doprinele su i direktne strane investicije, a podsetio je da je prošle godine Srbija privukla skoro 70 odsto svih investicija u regionu.

To, dodaje, je najvažniji stub našeg privrednog rasta, pored veće javne potrošnje. Ukazao je da je javni dug na nivou koji je manji od 60 odsto, u čemu je za 80 odsto članica EU bolja.

- Ti dobri rezultati su postignuti reformama pokrenutim 2014. i 2015. - objasnio je on dodajući da je ponosan i što je Srbija mogla da pomogne i regionu.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd