fbpx
Skip to main content
Miroslav Lazanski

Lazanski BRUTALAN: Izrael na proslavi OLUJE?! Pa Jevreji su hteli da idu u Blajburg, ali ne zaboravite OVO

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Poznati analitičar izneo svoje mišljenje

Analitičar Miroslav Lazanski komentarisao je učešće izraelskih pilota na proslavi "Oluje", kao i prisustvo crnogorskog oficira na obeležavanju godišnjice zločinačke akcije u kojoj je proterano više od 250 hiljada Srba.

Lazanski je gostujući u jutarnjem programu istakao da Izraelce interesuje novac i da to ne treba da primimo kao neku posebnu uvredu. Analitičar je istakao da bi za 500 miliona dolara njihovi piloti leteli i iznad Srbije na Vidovdan ili neki drugi praznik.

- Izraelci su kupili nosače aviona od Nemačke, iako su Nemci počinili genocid nad njima. Ako su neosetljivi na svoju prošlost, što bi bili na našu – rekao je Lazanski.

Analitičar je istakao da je Srbija dobro odreagovala, istakavši stav da smo uvređeni i da je to neprijateljski čin, ali da dalja konfrontacija sa Izraelom, Beogradu ne bi donela ništa.

SKANDALOZNA NAJAVA Hrvata: Kolinda povlači ambasadora iz Beograda zbog Vučićevog govora o "Oluji"?

- Ne treba zaboraviti da Izrael nije priznao Kosovo. Pored toga, mi imamo i vojnu saradnju sa njima u oblasti elektronike – rekao je Lazanski i dodao – Izraelski lobi, iako nam nije bio naklonjen prošlih decenija, sada može biti naše oruđe preko kojeg ćemo uticati na Trampa što bi moglo doprineti našim interesima.

Lazanski je istakao da se jevrejska zajednica, gde god se nalazi, prilagođava zajednici i ponaša lokalno, pa su tako čak hteli da odaju poštu ustašama, ali je to verovatno sprečio neko iz Izraela.

- Jevrejska zajednica u Hrvatskoj se nije javila povodom ovog pitanja. Oglasila se jevrejska zajednica u Beograd. Hrvatski Jevreji su u početku čak podržavali i Tuđmana, misleći da će on biti bolji samo da nestane komunistički sistem. Kada su videli gde vodi Tuđmanova politika, tek onda su "povukli ruču" i shvatili u šta su se upetljali. Predstavnik jevrejske verske zajednice u Hrvatskoj, Ivo Goldštajn hteo je da organizuje odlazak na poklonjenje u Blajburg. Neko iz Tel Aviva je verovatno čuo za to i reagovao, shvatajući da bi to bilo previše – priča Lazanski.

On se posebno osvrnuo i na prisustvo crnogorskog oficira na proslavi "Oluje".

Hrvati su pobili sve koje su zatekli, žene i decu: Nakon 23 godine, Šešelj otkrio ŠTA je prethodilo "Oluji"

- Vojnik sluša naređenja, a Crna Gora je u NATO i oni se drže zajedno. Tu je bilo i predstavnika drugih zemalja, pored njega je bio i češki oficir, pa zatim američki, ali i drugi predstavnici zemalja članica severnoatlantskog pakta – rekao je Lazanski.

Da li koristite usluge Nacionalne službe za zapošljavanje?

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd