fbpx
Skip to main content
Miroslav Lazanski

Lazanski SVE REKAO! Putin je svojom posetom NAJAVIO MOĆNO POJAČANJE - stiže nam UBITAČNI PVO SISTEM

Foto: Profimedia/Youtube/printscreen/DefenseNewsX/Jutarnji Program TV HAPPY
Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, njegovi sastanci sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i veliki skup kojim je narod Srbije iskazao svoju podršku ruskom lideru je bio udarna vest domaćih i svetskih medija.

O toj poseti, kao i o vojno-tehničkim implikacijama i novom oružju koja ona može da donese Srbiji razgovarali smo sa našim poznatim analitičarem Miroslavom Lazanskim.

I TRAMP "CVILI" DA SE VIDI SA NJIM: Jedan od najboljih srpskih obaveštajaca otkriva zašto je Putinova poseta NAJVEĆI DOGAĐAJ u 2019.

Na pitanje šta je na njega ostavilo najveći utisak po pitanju jučerašnje posete gospodin Lazanski je nedvosmisleno odgovorio:

- Definitivno 125.000 ljudi kod hrama, što je fantastično! Vidim da je i sam Putin bio impresioniran, i to je meni najupečatljivija scena.

Miroslav Lazanski
Foto: Srbija Danas

Povodom napisa u medijima da će Srbija dobiti raketni sistem Točka, kao i PVO sistem Pancir, Lazanski je prvo demantovao pisanje pojedinih medija o sistemu Točka, pošto je taj sistem relativno zastareli sistem zemlja-zemlja, a Srbija ima savremene haubice koje su jeftinije a imaju gotovo istovetno dejstvo.

SVI NJEGOVI LJUBIMCI: Pred Pašom je pao na kolena, a sa labradorom Koni je izveo "diplomatsku igru u KGB stilu" i prestravio Merkelovu (VIDEO)

O Panciru i stanju srpske protivvazdupne odbrane Lazanski je rekao sledeće:

Pancir
Foto: Profimedia

- To će najverovatnije biti dva diviziona. Pošto svaki divizion ima tri baterije, a svaka baterija ima tri vozila, to znači ukupno 18 vozila. Pancir je sistem malog i srednjeg dometa. Nama treba pre svega zbog obaranja neprijateljskih bespilotnih letelica i krstarećih raketa. Mi u ovom trenutku nemamo čime da obaramo dronove. Na tom polju kasnimo. Ako bi dobili uz Pancir i Buk M2, pa čak i M1 to bi bitno unapredilo PVO sistem. Sa postojećom (i dokazanom) "Nevom" koja je modernizovana, i "Kubom" koji se modernizuje to bi bio sasvim solidan PVO sistem – a zatim je dodao:

- I bitno je da se ovih 14 migova zaista modernizuje, jel oni sad u ovom stanju, da se ne varamo nisu 4 generacija. U ovom stanju sad oni su generacija 3+.

NATO, PRAVOSLAVLJE I BRATSTVO PO ORUŽJU! Evo kako NAJVEĆI RUSKI MEDIJ piše o Putinovoj poseti (FOTO/VIDEO)

O reakciji Zapada na posetu Ruskog predsednika Vladimira Putina Lazanski je rekao sledeće:

Vladimir Putin
Vladimir Putin
Tanjug/​Tanja Valić

- Vidim da već ima zle volje, zlobe i špekulacija. Mi sa ovom posetom Putina sebi dižemo cenu na Zapadu. Pokazujemo da ipak imamo moćnog zaštitnika. Rusija će nas štititi po poolitičkim pitanjima, a to su pokazali i po pitanju Interpola, i u Savetu bezbednosti UN, kao i po pitanju britanske rezolucije da smo genocidni. Rusi su uvek nastupali saveznički.

SVETSKI MEDIJI NISU PRIMETILI: Ovo je pravi PUTINOV STAV O KOSOVU!

Taj saveznički nastup ima svoje benefite, dodaje Lazanski:

- Od njih možemo da dobijemo oružje, nešto kao donacije, a nešto se plati jeftinije.

Delegaciju Evropske unije NE INTERESUJE PUTIN: Ne komentarišemo posete zvaničnika TREĆIH DRŽAVA!

- Naša orijentacija na ruske sisteme je nešto što je stabilno. Naša teška borbena tehnika su uglavnom nekadašnji sovjetski modeli, i nabavkom ruske vojne tehnike mi štedimo i vreme za novu obuku i doobuku i štedimo na troškovima nove logistike. To su sve velike uštede, i u novcu i u vremenu.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
5 Beograd