Skip to main content
Miroslav Lazanski

Lazanski upozorava na nove PRITISKE: EU nas ZAVLAČI

Foto: Srbija Danas
Zapad traži da Srbija osudi Putina

Vojni analitičar Miroslav Lazanski izjavio je juče da SAD i najmoćnije zemlje EU, posle ultimativnog zahteva da Srbija prizna lažnu državu Kosovo, sada očekuju da vlast u Beogradu osudi ruskog lidera Vladimira Putina. Na teret mu stavljaju navodno trovanje odbeglog špijuna Sergeja Skripalja u Engleskoj, iako nema nikakvih dokaza da taj slučaj ima veze sa Rusijom.

Lazanski kaže da pritisci Zapada na Srbiju rastu iz dana u dan i da se stalno smišljaju nove ucene.

- Već smo izloženi ozbiljnim pritiscima oko Kosova, I to neće prestati. Evropa nas zavlači, obećali su nam ZSO pre pet godina i još ništa nisu uradili, a sada nam evo ispostavljaju nove ultimatume... Velika Britanija sada traži od nas da, bez ikakvih dokaza, osudimo Rusiju zbog trovanja Skripalja, a ta ista Britanija bila je inicijator rezolucije u kojoj su Srbi označeni kao genocidan narod!

Lazanski je podsetio da ta rezolucija nije prošla u UN samo zahvaljujući Rusiji.

- Moskva nam je toliko puta pomogla, pa je zahtev Londona potpuno šizofren i perverzan – tvrdi Lazanski.

PREKID SEDNICE SB: Povod veto Rusije na rezoluciju o Srebrenici

On dodaje da Englezi nisu ponudili ni jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje o trovanju Skripalja.

- Mnogo je tu sumnjivih elemenata. Imamo li fotografiju Skripalja posle trovanja? Nemamo! Šta kriju, zašto ga ne pokažu?! Drugo, suludo je i pomisliti da se Rusi danas služe staromodnim bojnim otrovom. Smrt nastala delovanjem tog otrova je jako bolna i izaziva negativnu reakciju javnosti, pa je simpomatično što Englezi baš to sada potenciraju...

miroslav-lazanski
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Lazanski tvrdi da da je potrebna I oprema u vidu maske i rukavica da bi se njime rukovalo, a navodno su agenti "prišli Skripalju I njegovoj ćerki u parku I otrovali ih".

- Pa toga se ni Dizni ne bi setio! Konačno, zašto ubiti bivšeg obaveštajca koji je priznao delo, bio u zatvoru i više nije nikakva pretnja nikome u Rusiji!? Sve ovo liči na antirusku kampanju, a Skripalj je “potrošna roba” iskorišćena za propagandu I nameštaljku kojima EU želi da umanji Putinu trijumfalnu izbornu pobedu. - kaže vojni analitičar.

On je dodao da su Britanci besprizorno lagali i u vezi sa tajnim oružjem Sadama Huseina.   

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
27 Beograd