fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

ANTIVAKSERI POSTAJU SVE LUĐI Podneli tužbu protiv Vučića i lekara zbog IZAZIVANJA PANIKE i poziva na vakcinaciju

Foto: Profimedia
Grupa antivakcinalista prošle nedelje podnela je krivične prijave protiv grupe lekara zbog izazivanja panike i poziva na vakcinaciju.

Na čelu prijavljene grupe je predsednik Aleksandar Vučić i član Kriznog štaba Predrag Kon.

LICEMERJE ĐILASOVIH PRISTALICA NEMA GRANICU Kako je Šapić od najboljeg na svetu postao najgori?

LICEMERJE ĐILASOVIH PRISTALICA NEMA GRANICU Kako je Šapić od najboljeg na svetu postao najgori?

ZBOG ČEGA JE VUČIĆ NAPRAVIO OVAKAV POTEZ? Otkriven razlog ujedinjenja SNS-a sa Šapićem (FOTO)

ZBOG ČEGA JE VUČIĆ NAPRAVIO OVAKAV POTEZ? Otkriven razlog ujedinjenja SNS-a sa Šapićem (FOTO)

OTVORENO PISMO MINISTRA LONČARA UREDNICIMA DW I ARTE: Naša savest je mirna i možemo spokojno da spavamo!

OTVORENO PISMO MINISTRA LONČARA UREDNICIMA DW I ARTE: Naša savest je mirna i možemo spokojno da spavamo!

Sudeći po krivičnoj prijavi, antivakcinalisti ne žele ni da se solidarišu sa zdravstvenim radnicima koji se već 14 meseci danonoćno bore na prvoj liniji fronta protiv korone, ni da saučestvuju u bolu porodica 6.478 preminulih od kovida 19 već očigledno nastoje da se pandemija u Srbiji nastavi u nedogled, prenose mediji. Antivakseri su pored Vučića i Kona tužili i pulmologa Dejana Žujovića, načelnika Dnevne bolnice Gradskog zavoda za plućne bolesti u Beogradu, zatim direktorku kovid bolnice u Batajnici Tatjanu Adžić Vukićević, potom Radmila Jankovića, zamenika direktora KC Niš i radiologa iz Niša Aleksandra Ivkovića.

"Zašto i da sahranjujemo. Uvijemo u kese i stavimo duž šetališta. Da obeležimo pobedu"

Ivković je na krivičnu prijavu reagovao blogom pod naslovom "Tužbom protiv istine".

"Kako je jedino žensko među nama dr Vukičević izjavila i za to je tužena: "Vakcinacija ili nas neće biti", potpuno je jasno da se te osobe koje su podnele prijavu bore protiv vakcinacije. Za šta se bore, to najbolje možemo videti na primeru Indije", piše Ivković, između ostalog, u blogu.

Kako kaže, antivakcinalisti su ga optužili zbog rečenice iz jednog od prethodnih blogova iz kojeg su mu izvukli iz konteksta rečenicu "sahranjivaćemo i 25 sati dnevno".

- Tekst je ovakav: Ali, zašto bi mi stali na tome? Zar da nas neko pobedi? Možemo mi još gore. Možemo mi da napravimo i srpski soj. On bi, naravno, bio najjači na svetu, baš kako nam priliči. Neće valjda ispred nas da budu Brazilci i Englezi, nije ovo fudbal. Možemo mi. Samo napred. Činjenice su da je u Brazilu haos. Sahrane su 24 sata dnevno, što znači i noću. Možemo mi 25h na dan. Ma mi možemo sve. Zašto i da sahranjujemo. Uvijemo u kese i stavimo duž šetališta. Da obeležimo pobedu - naveo je Ivković.

Radiolog iz Niša podvlači da je taj deo teksta izgleda bio njegov najveći greh.

- Moj greh je što pozivam na vakcinisanje. Napisan na mom ličnom blogu. Veliki borci za slobodu, koji, kako kažu šire "virus slobode", žele da cenzurišu moj lični blog. Žele da zabrane da se priča o vakcinama i vakcinaciji kao jedinom načinu da izađemo iz epidemije. Istina može biti samo njihova, lični blog može biti samo onakav kako oni odobre. Inače... zna se. Spiskovi, streljanja. Više puta sam dobijao pretnje od njih. Zar nije jedan od privedenih (ako je priveden, nisam pratio) napisao kako treba pobiti sve lekare koji su za vakcinaciju kao i članove njihovih porodica? Divnu slobodu žele - podvlači Ivković.

Kako podseća, antivakcinalisti su ga tužili za izjave u trenutku kada nije harao ovoliko indijski soj.

- U Indiji ne stižu da izbroje mrtve. Novinari su samo u Nju Delhiju za par dana našli 1500 neupisanih. Nema ni sahrana, skupljaju drva i masovno kremiraju, odnosno spaljuju tela pokojnika, često grupno, brže je. Da li je to budućnost koju nam žele antivakcinaši? Na stranu oni, jasno je koji su njihovi motivi da epidemija traje, da li je to budućnost koju želimo? Da li i dalje trebamo živeti u strahu ili najzad se vratiti normalnom životu? Oni će uraditi sve da do normale ne dođe, vaše je da ih ne slušate. Jeste vakcina jedino rešenje, sve ostalo ne deluje - poručuje Ivković i dodaje da se u 21. veku u Srbiji bavimo dokazivanjem da je 2+2=4.

Ignorisanje je majka svih kazni

Slično razmišlja i zamenik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković koga su takođe antivakcinalisti tužili.

- Nisam čuo za tužbu. Lično me ne interesuje. Oni i žele pažnju i publicitet. Ja im neću pomagati u tome. Ignorisanje je majka svih kazni. Nadam se samo da taj njihov publicitet neće pokolebati jos nekog i da zbog toga neće umreti - naglašava Janković. Posebno upozorava sve koji i dalje mogu potpasti pod uticaj antivakcinalista.

- Ljudska glupost je bezgranična, ali nažalost sve ima svoju cenu. Tu cenu su životima platili mnogi nedužni, nažalost, lažima zavedeni i zbunjeni ljudi - ističe Janković.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd