fbpx
Skip to main content
lukašenko

LUKAŠENKO NAM ŠALJE ČETIRI MIGA-29! Vojska Srbije APSOLUTNI LIDER na nebu Zapadnog Balkana

Foto: Profimedia/ilustracija
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odobrio je isporuku četiri modernizovana "miga 29" za Vojsku Srbije! Tako će naša država uskoro imati eskadrilu od 14 ovih aviona koji važe za jedne od najboljih na svetu!

Kako se saznaje, svi detalji međudržavnog vojno-tehničkog sporazuma sa Minskom dogovoreni su, a naši oficiri su u Belorusiji već izabrali avione. Vazduhoplovi će biti potpuno remontovani, posle čega će biti prebačeni u našu zemlju. Sagovornici, vojni i bezbednosni stručnjaci, ocenjuju da će Srbija sa eskadrilom od "14 migova 29" biti lider na nebu Zapadnog Balkana.

Povoljni uslovi

Odlično obavešteni izvori tvrde da je zvanični Minsk pred državno rukovodstvo Srbije stavio ponudu koja podrazumeva maksimalno povoljne uslove za nas.

OBJAVLJEN SPOT ZA KAMPANJU BUDUĆNOST SRBIJE: Pogledajte šta je urađeno u prethodnih 7 godina i koji su planovi predsednika!

- Kao što smo od ruskog predsednika Putina dobili na poklon šest migova, za koje plaćamo samo modernizaciju i naoružanje, tako je i sada reč o zaista povoljnom, moglo bi se reći gotovo bratskom aranžmanu sa Belorusijom. Sva četiri aviona biće potpuno remontovana, što znači da će im vek trajanja biti znatno produžen. Naravno, i ovi avioni biće podignuti na klasu "četiri plus", kao i prethodni koje smo dobili od Moskve - navodi jedan od sagovornika, koji je zbog osetljivosti vojnih informacija insistirao na anonimnosti.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je još krajem prošle godine rekao da će Srbija imati ukupno 14 vrhunskih letelica koje će štititi naše nebo.

srpski migovi
Foto: Profimedia

Komentarišući ove navode, bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan ocenjuje da će Avojska Srbije sada imati pojačanu eskadrilu moćnih i modernizovanih lovaca.

- Da li imate deset ili 14 migova 29 jeste veoma bitna razlika u operativnoj efikasnosti i vatrenoj moći. Srbija ovim postaje sposobna da trenutno odgovori na više vrsta oružanih provokacija na više lokacija. Ovakva eskadrila, kada se kompletira, uz raketne sisteme, može da pruži veoma pouzdanu zaštitu jedinica i teritorije od napada iz vazduha . podvlači Karan.

STEFANOVIĆ OTVORIO NOVE PROSTORIJE U POLICIJSKOJ UPRAVI UŽICE: Nastavićemo da dodatno investiramo u policiju!

Poruka agresorima

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons", kaže da srpska vojska nesumnjivo postaje respektabilna vojna sila u regionu.

- Ovim činom se pokazuju ekonomski i vojni potencijali naše zemlje, koji odvraćaju svakog potencijalnog agresora. Srpsko rukovodstvo pokazuje čist primer odbrambene politike, bez pretenzija na tuđe teritorije, ali i snažnu poruku svima da možemo i hoćemo samostalno da branimo svoju teritoriju - zaključuje Bjegović.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-6 Beograd