Utorak 19. mar 2024.
Aleksandar Vučić

Mafijaški zločini i jataci šokiraće Srbiju: Tačno u 18h Vučić daje dokaze o KRVAVOM KLANU VELJKA BELIVUKA

Foto: Shutterstock/Profimedia
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednos održava se danas u 18 časova

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj bi trebalo da se odluči o daljem toku borbe protiv kriminala, zakazana je za danas. Posle ove sednice biće objavljeni jezivi snimci zločina koji su se dešavali u Srbiji. 

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj bi trebalo da se raspravlja o daljem nastavku borbe protiv organizovanog kriminala zakazana je za danas u 18 časova.

Ova sednica, prvobitno planirana za četvrtak, odložena je jer su nadležni organi došli do novih, šokantnih saznanja o delovanju kriminalne grupe Veljka Belivuka - Velje Nevolje. Na sednici, tvrde upućeni, biće doneta odluka o daljem toku borbe protiv kriminala u Srbiji, ali i o terminu i načinu objavljivanja snimaka brutalnih zločina Belivukovog klana. Jedna od tema, takođe, biće i saznanja o tome ko je iz državnih i policijskih struktura davao podršku mafiji i ko je nalogodavac prisluškivanja i praćenja predsednika Vučića i njegove porodice.

VUČIĆ DOČEKAO POLA MILIONA KINESKIH VAKCINA: Predsednik mimo protokola otišao na beogradski aerodrom (VIDEO)

VUČIĆ DOČEKAO POLA MILIONA KINESKIH VAKCINA: Predsednik mimo protokola otišao na beogradski aerodrom (VIDEO)

(VIDEO) "NISAM PUCAO!" Vučić bez dlake na jeziku odgovorio Hadžifejzoviću u Sarajevu, pa najavio VELIKI INTERVJU

(VIDEO) "NISAM PUCAO!" Vučić bez dlake na jeziku odgovorio Hadžifejzoviću u Sarajevu, pa najavio VELIKI INTERVJU

"SAMO DA POGLEDAM KAKO IZGLEDA I SKLONIĆU SE" Pogledajte kako izgledaju pripreme Vučića za intervjue (VIDEO)

"SAMO DA POGLEDAM KAKO IZGLEDA I SKLONIĆU SE" Pogledajte kako izgledaju pripreme Vučića za intervjue (VIDEO)

- Država će se obračunati s onima koji su mislili da je odsecanje glava rešavanje problema. Kada budemo sve činjenice stavili na sto, narod u Srbiji biće šokiran - rekao je predsednik Aleksandar Vučić nedavno.

Nema povlačenja

Nadležni istražni organi došli su, kako je potvrđeno, do potpuno novih saznanja u istrazi, o kojima treba da se raspravi na najvišem nivou, i to je razlog odlaganja sednice.

- U subotu bi trebalo i da se donese odluka o daljoj akciji protiv organizovanog kriminala u Srbiji, ali i tome kako u javnosti treba objaviti snimke i fotografije strašnih zločina kriminalne grupe Veljka Belivuka koja je mučila, kasapila svoje žrtve i sve to snimala... - prenosi izvor.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da zbog novih saznanja državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala pojedine odluke budu odložene za nekoliko dana.

- Dobio sam određene informacije, pa je moguće da pomerimo sve za neki dan. Velike su teme i važno je da ne napravimo formalno-pravne greške. U svakom slučaju, borba protiv mafije biće nastavljena i država će se brutalno, ozbiljno i odgovorno obračunati s onima koji su mislili da je odsecanje glava onih koji im se ne dopadaju način rešavanja problema. Sve što mogu da kažem jeste da kad nam formalno-pravne pretpostavke budu dozvolile i kad budemo sve činjenice stavili na sto i pokazali, narod u Srbiji će biti šokiran. Pa ću onda da pitam te stručnjake koga su štitili i da li bi voleli da se to bilo kome dogodi... - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Rade Prelić

Izvršni direktor Centra za odgovorne medije Marko Matić komentarišući ove navode kaže da država ima posla sa veoma ozbiljnom mafijom čiji se poslovi ne svode na puki kriminal.

- Moramo da se podsetimo i afere prisluškivanja predsednika. Tragovi jedne i druge priče vode ka istim ljudima. Poverovali su da mogu da bace Srbiju na kolena tako što će da naude predsedniku Vučiću i njegovim bliskim saradnicima, kao i porodici. Kada vršite tu vrstu pritiska na najviše državne funkcionere, onda šaljete poruku da ste jači od države. Srbija je, međutim, pokazala da je jaka i stabilna i da može da se izbori s ovakvim pojavama. Najbitnije je istražiti ko im je dao političku zaštitu - naglašava Matić.

Umešani i stranci

Prof. dr Ilija Kajtez sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost ocenjuje da je i "strani faktor", koji ima za cilj da oslabi Srbiju i učini je pokornom i poslušnom, verovatno upleten u celu priču.

- Obaveštajne službe rade 24 sata 365 dana u godini. Pokušali su najpre aferama i mitinzima da postignu nešto, ali nije im uspelo. Sada su prešli na drugu strategiju, sada su krenuli ka okruženju predsednika kako bi ga rušili iz sopstvene kuće. Oni nepogrešivo biraju ljude koji su ambiciozni, koji precenjuju sebe, koji su došli i projektovali sebe kao ljude koji bi mogli da budu šefovi podzemlja i države - zaključuje Kajtez.

Ilija Kajtez
Ilija Kajtez
FOTO: Youtube/Printscreen/ BALKAN INFO - Zvanični kanal

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd