Skip to main content
Aleksandar Vučić

MAKAR PLATIO GLAVOM, SVE ĆU IH NAUČITI PAMETI: Šta će duge cevi po srpskim selima?!

Foto: Printscreen Pink
Četiri puta za sat vremena su menjali predloge sa kojima treba da se saglasimo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, obratio se novinarima posle završetka sastanka sa liderima Srba sa KiM i saopštio da je sada najvažnije da se sačuva mir i stabilnost.

Želim da kažem da smo imali teške razgovore. Biću uskoro spreman da građanima Srbije kažem sve.

ZAVRŠEN SASTANAK NA KOSOVU: Vučić Srbima poručio da treba da čuvaju MIR

Četiri puta za sat vremena su menjali predloge sa kojima treba da se saglasimo. U avgustu smo prihvatili sporazume među kojima je i onaj o mostu u Mitrovici.

Aleksandar Vucic
Foto: Tanjug

Uvek smo bili spremni da čuvamo mir, ne zato što smo uplašenji već zato što je to jedina racionalna odluka.

PADA NOĆ, NEIZVESNOST RASTE: Srbi se okupljaju u Kosovskoj Mitrovici, Žandarmerija u pripravnosti (FOTO)

O ZSO nismo nimogli da pričamo

Pre samo mesec dana smo postigli sporazum o mostu. međutim oni su pogazili taj sporazum i odlučili da sruše potporni zid. Mi smo to prihvatili, međutim oni traže još. Dovedeni smo da nešto ne prihvatimo samo da bismo bili krivi... Oni ne žele da pričaju. O ZSO nismo mogli ni da govorimo. Ceo dan govore da ih mi ugrožavamo, a na Kosovu srpske vojske i policije nema još 1999 godine, ni danas ih nema.

ALBANCI U PANICI, GUBE PODRŠKU SAD: Kosovo će biti prva žrtva, Trampovog menjanja kursa američke politike?!

- Moja poruka Srbima na Kosovu i Metohiji: Ostanite mirni po svaku cenu, budite dostojanstveni, ponosno čuvajte svoje srpsko ime i prezime, ne napuštajte ognjišta, mi ćemo se boriti za vas, reko je Vučić.

- Molim vas da nam pomognete da se svaki Srbin na KiM oseća sigurnim. Doneli su rezoluciju koja nema pravno, već samo političko dejstvo. Eto kako Priština i EU nas uče demokratiji. EU se jasno i otvoreno stavila na stranu Prištine. Nama je taj zid potreban kao betonska prepreka da zaustavimo automobile da ulete u pešačku zonu.

NE PRESTAJE DA NAPADA SRBIJU: Tači optužio Beograd za propagandnu kampanju!

Život na Kosovu nikad nije bio teži

Srbi su uplašeni, postoji strah i zabrinutost za živote. Molim premijera da nas Zaštiti, znamo da je teško ali mi smo u bezizlaznoj situaciji, rekao je Goran Rakić, gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice. Branimir Stojanović zamenik predsednika kosovske vlade, rekao je da  život Srba na Kosovu nikad nije bio teži.

Stojanović
Foto: Printscreen/Pink

- Niko nam nije rekao šta će duge cevi po srpskim selima. ROSU nikada tu nisu bili niti im je tu mesto. Došli smo kod ljudi kojima najviše verujemo. Naš narod će nastaviti da se bori za opstanak a vama hvala, rekao je Stojanović.

ROSU DEMONSTRIRA SILU U SRPSKIM SELIMA NA KOSOVU: Džipovima i maricama patroliraju i legitimišu sve!

Premijer Vučić posebno je naglasio

- Direktno tražim reakciju Federike Mogerini zbog kršenja sporazuma. Ne mislim da je EU bila apsolutno jednostrana, ali mislim da oni nisu načisto šta se dešava, rekao je on i dodao.

Jedino što im je bitno je da što više laži plasiraju što većem broju novinara. A za to ih niko ne opominje. Lažu da Srbija šalje vojsku. Nama ambasadori neće odlučivati gde će da nam bude vojska. Makar politički platio glavom, naučiću ih pameti sve! Pričali su da Srbija hoće da zauzme Kosovo, kao što Rusija hoće da zauzmu Krim. Dijalog se nastavlja.

KOME DANAS U SRCU NIJE ZEBNJA, NIJE SRBIN: Da li smo na pragu novog rata?

Vučić nije hteo da kaže koji su to ambasadori.

- Sve garancije koje smo dobili sinocć su pogažene. Iskreno se nadam da albanska strana neće preduzimati nikakve jednostrane akcije. Neću da pričam šta bi bilo kad bi bilo, samo znam da ćemo se boriti za mir. Suština je u sledećoj stvari: Kada imate ljude koji vam upadnu sa dugim cevima i pripreme vam mašinovođu teroristu koji će da udari u srpski voz, onda ne morate da me pitate za dalje.

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd