Skip to main content
Mama vodi decu u vrtić

MAMIO MAME U VRTIĆ: Nišlija delio flajere sa lažnom ponudom za decu

Foto: Profimedia
Nišlija (26) priznao policiji da je ženama delio flajere za nepostojeće obdanište sa svojim brojem telefona, u nadi da će mu se neko javiti.

Dvadesetšestogodišnji Nišlija izazvao je pravu uzbunu u tom gradu predstavljajući se kao vlasnik nepostojećeg vrtića „Družina“, navodo ogranka poznate predškolske ustanove „Zum zum bumbar“.

Ovaj čovek presretao je mlade sugrađanke i uvaljivao im reklamne flajere sa spiskom usluga koje nude u brizi o mališanima i svojim brojem telefona. Da bi bio uverljiviji, otvorio je i lažni profil obdaništa na Fejsbuku.

Nudio neobične usluge

U reklamnom flajeru lažni vlasnik obdaništa je, osim klasičnih usluga čuvanja dece, učenja jezika i organizovanja rođendana, nudio i savetovanje trudnicama i porodiljama, ali i bračno posredovanje, odnosno kako piše na flajeru "spajanje ljudi u veze i brakove".

Upozorenje majke

Uznemirene žene prijavile su sumnjivca policiji, koja je identifikovala mladića koji je i priznao sve istakavši da nije hteo da naudi deci, već samo da se približi njihovim majkama.

- Prišao mi je na ulici, čudno je izgledao, a isto se tako i ponašao. Gurnuo mi je u ruku faljer i kazao da se javim ako sam zainteresovana. Saznala sam da takav vrtić ne postoji, pa sam na Fejsbuku objavila taj flajer i upozorila žene da se radi o prevari. Onda su počele da se javljaju i druge majke sa istom pričom. Strahujući da se mekoj ženi ili njenom detetu može desiti nešto loše, odlučila sam da ga prijavim policiji – rekla je jedna od majki.

Deca se igraju u vrtiću
Foto: Profimedia

Ogroman revolt došao je i iz vrtića, čije je ime mladić zloupotrebljavao.

- Zabrinuli smo se kada su počele da nam pristižu prijave majki o čijoj deci brinemo. Obavestili smo policiju i zahvalni smo što su brzo reagovali – rekla je Jelena Nešković, direktor „Zum zum bumbara“.

Policija je izveštaj prosledila Osnovnom javnom tužilaštvu, koje dalje treba da se izjasni da li postoje elementi krivičnog dela.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd