fbpx
Skip to main content
kiša, oluja

Meteorolozi otkrili NAJTAČNIJU prognozu za mart: Očekuju nas KIŠE i JAKI UDARI VETRA, a evo kad nam stiže PREOKRET(FOTO)

Foto: Profimedia
Evo do kada ćemo se boriti sa minusom i snegom

Iako je ova zima do sada bila bez velikih padavina i debelog minusa, proleće koje je pred nama prema prognozi koju je najavio Accuweather neće biti nimalo naivno.

Prema njihovim predviđanjima proleće na Balkanu obeležiće velike padavine, pa nam preti opasnost i od poplava. U martu nas očekuju samo četiri sunčana dana, dok će se ostatak meseca smenjivati kiša i oblaci.

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza
Foto: Printscreen/ AccuWeather

Intezivna kiša i olujni vetar će prema predviđanjima meteorologa prvo pogoditi Grčku, zatim Mađarsku i Rumuniju, a nakon toga će se preseliti i u Srbiju.

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza
Foto: Printscreen/ AccuWeather

Krajem zime i početkom proleća neće doći do znatnog pada temperature, ali drugu nedelju marta će obeležiti znatne padavine, a u zavisnosti od njihovog inteziteta postoji mogućnost i od poplava.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće malo iznad višegodišnjeg proseka, sa temperaturom oko 13 stepeni. Prvi dan marta je jedini dan kada će temperatura pasti ispod nule tokom dana. Maksimalna temperatura tokom trećeg meseca dostići će 19. podeok Celzijusove skale.

Mesečna suma padavina tokom marta biće iznad višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 42 mililitra.

 

Vremenska prognoza
Light snow
-0 Beograd