fbpx
Skip to main content
Zoran Đorđević

Ministar Đorđević čestitao Međunarodni dan Roma

Foto: Profimedia
Napravljen je veliki pomak kada je u pitanju poboljšanje uslova života

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, čestitao je Međunarodni dan Roma svim pripadnicima romske nacionalne zajednice i rekao da je kao društvo radimo na tome da se podigne svest o problemima sa kojima se Romi suočavaju.

Cela Srbija zna za Milicu Rakić, a ovo je Bojana koja je imala 11 meseci kada je na Uskrs ubio NATO

Ministar Đorđević na Uskrs sa korisnicima Ustanove za decu i mlade "Sremčica"

- Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je mnogo toga uradilo kada je u pitanju poboljšanje uslova života Roma u Srbiji. Napravljen je veliki pomak, ali postoji još mnogo toga u planu. Kroz sprovođenje antidiskriminacionih politika, nastojaćemo da stvorimo povoljan ambijent za efikasno obezbeđivanje zaštite svih nacionalnih manjina, od bilo kog vida diskriminacije - istakao je ministar Đorđević.

zoran-djordjevic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Kako je rekao ministar, Ministarstvo će nastaviti i u narednom periodu da radi na osnaživanju položaja Roma i Romkinja, a glavne aktivnosti Ministarstva usmerene su ka programu "Podrške EU inkluziji Roma - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma" u okviru koga je implementacioni partner Stalna konferencija gradova i opština.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
25 Beograd